Особливості структури та переваги вінілової підлоги

Особливості структури та переваги вінілової підлоги
301274 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сучасні технології значно покращують рівень комфорту в усіх сферах, зокрема, й у побуті. Мова йде про створення новітнього підлогового покриття, в якому поєднані переваги та відмінності лінолеуму та ламінату — вінілова плитка. Таке іноваційне покриття візуально нагадує ламінат чи навіть паркет, при цьому, воно досить стійке та витривале до механічних пошкоджень. найбільша перевага вінілової плитки – стійкість до впливу вологи. 

З яких шарів складається вінілова підлога?  

Високі показники міцності, стійкості до механічних навантажень, а також жирів, вологи, зумовлені особливостями структури. Вінілова підлога має шарувату конструкцію: 

  • Верхній шар — для його виготовлення використовується термопластик чи прозора міцна плівка. Цей шар надійно захищає покриття від впливу вологи, хімічних речовин, пошкодження гострими предметами. Різні серії вінілової підлоги відрізняються товщиною верхнього шару, що безпосередньо впливає на рівень міцності. 
  • Декор — під плівкою розташований шар, на який нанесені малюнки, за допомогою стійкої фарби. Найчастіше малюнки імітують колір та текстуру деревини, інколи вінілова плитка може мати декор «під бетон», абстрактний малюнок. 
  • Базовий шар — створюється з міцного полівінілхлориду, котрий забезпечує необхідну міцність покриття. Додатково до цього шару можуть додаватися скловолокно, кварцеві крихти. Саме останній компонент надає покриттю необхідного рівня жорсткості та гнучкості. 
  • Балансовий шар — додатково підвищує стійкість до деформації, показники еластичності. 
  • Нижній шар — підкладка зі щільного та міцного ПВХ, котра зменшує коливання, поглинає сторонні звуки. Нижній шар забезпечує відсутність неприємних звуків у кімнаті. 

Поєднання декількох шарів робить вінілову плитку надзвичайно міцною та стійкою до пошкоджень, навантажень. Верхній шар надійно захищає планки від забруднень, проникнення у глибину жару, різноманітних барвників. 

Популярні модифікації вінілової плитки 

В магазині «ПолMall» ви можете знайти вінілову плитку від провідних світових брендів, обрати покриття в будь-якому кольорі, пастельному чи темному. 

Якщо вам подобається підлога в класичному стилі, нейтральних, ніжних відтінках, варто звернути увагу на Moderna V-Solid. Це 100% водостійке покриття, котре можна використовувати в житлових та комерційних приміщеннях (23 та 31 клас зносостійкості).

Вінілові планки колекції V-Solid створюються з безпечного матеріалу з низьким виділенням шкідливих речовин. За це покриття було удостоєне сертифікату «phthalate free».

Oneflor ECO30 Loft — вінілове покриття для побутових приміщень (22 клас зносостійкості). Декор виконано в абстрактному стилі, з переважанням структур «під бетон», тому така вінілова підлога чудово підійде для інтер'єру в дизайні лофт.  Поліуретановий захисний шар створює надійні перепони для вологи, жиру та хімічних речовин. Особливої вишуканості покриттю надає матове покриття з протиковзкою структурою. 

Теги: ПолMall,магазин ПолMall,вінілова підлога
ПРЯМИЙ ЕФІР