Зробимо все можливе й неможливе для зміцнення наших воїнів – звернення Президента України

Зробимо все можливе й неможливе для зміцнення наших воїнів – звернення Президента України
28608 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Короткий звіт про сьогоднішній день.

Провів важливі координаційні наради. Прем’єр-міністр, Голова Верховної Ради, наші міжнародники, внутрішньополітичний блок Офісу. Погодили порядок дій на найближчі тижні.

Зокрема, уряд схвалив і пропонує Верховній Раді затвердити зміни до бюджету держави, понад півтрильйона гривень – на оборону, додатково. Усі кошти будуть спрямовані на фінансове забезпечення військових, на підтримку нашого сектору оборони держави, на оборонне обладнання, в тому числі дрони. Зробимо все можливе й неможливе для зміцнення наших воїнів.

Обговорили сьогодні також гуманітарне розмінування – те, що життєво важливо, в буквальному сенсі. Станом на зараз понад 170 тисяч квадратних кілометрів нашої території залишаються небезпечними через ворожі міни і снаряди, що не розірвалися. Суттєва частина цієї території – це земля наших аграріїв, земля, що оброблялась. Тож сьогодні обговорили, як активізувати цю роботу: пришвидшити гуманітарне розмінування, збільшити відповідну співпрацю з партнерами.

І обговорили, як підтримати наших аграріїв. Почалась уже друга посівна за час повномасштабної війни. Минулого року героїчні зусилля наших фермерів, усіх працівників і працівниць аграрної сфери дозволили зберегти українське аграрне виробництво – глобальну роль України як гаранта продовольчої безпеки. І я дякую всім, хто зробив свій внесок у це. Відповідні кроки на підтримку галузі опрацьовує уряд.

Окремо обговорили ситуацію в енергетиці – вона нормалізована. Фактично на всій вільній території держави забезпечуємо енергетичні потреби українців – відповідно до можливостей генерації. І продовжуємо вже готуватись до наступного опалювального сезону – це стосується як накопичення ресурсів, так і нового захисту наших енергетичних потужностей.

Найближчі тижні плануються доволі активними з точки зору міжнародної комунікації. І для того, щоб посилити нашу оборону, і для того, щоб посилити українські позиції в боротьбі за справедливість, тобто – у боротьбі за покарання російських убивць. Готуємо новини.

Працюємо і над тим, щоб додати нових санкцій проти Росії. Днями Канада зробила вагомий крок, розширивши санкції на імпорт російського алюмінію і сталі. Я дякую Канаді за це рішення – за цей сигнал міжнародній спільноті.

Маємо не лише обмежити здатність держави-терориста обходити існуючі санкції, але й запроваджувати нові – щоб Росія не могла адаптуватись до глобального тиску. Чим меншою буде російська здатність адаптації до санкцій, тим швидше зможемо відновити територіальну цілісність нашої держави і повернути мир Україні.

І обовʼязково – наші оборонці. Лише це і є дієвою гарантією захисту свободи України, всієї Європи та вільного світу – наші воїни та глобальний тиск на Росію.

Як і завжди, сьогодні був на звʼязку з нашими командувачами, з розвідкою.

Дуже жорстко на сході – дуже болісно. Треба знищити військову потугу ворога – і ми знищимо. Білогорівка і Марʼїнка, Авдіївка і Бахмут, Вугледар і Камʼянка – та всі інші місця, де зараз вирішується, яким буде наше майбутнє. Де виборюється наше майбутнє, всіх українців.

Я дякую кожному і кожній, хто зараз у бою! Дякую всім, хто захищає позиції і бʼється за Україну та своїх побратимів! Дякую всім, хто ніколи не підводить того, хто поруч на позиції!

Сьогодні особливо відзначу бійців 92-ї окремої механізованої бригади – за успішні дії в районі Бахмута. Дякую вам, хлопці!

Слава всім українським воїнам!

Слава нашому незламному і прекрасному народу!

Слава Україні!

Джерело

Теги: Володимир Зеленський,Зеленський, Володимир Олександрович Зеленський, Володимир Зеленський Вікіпедія,Зеленський Вікіпедія,звернення Президента України Володимира Зеленського,звернення Президента України Зеленського,звернення Президента Володимира Зеленського,звернення Президента Зеленського,звернення Володимира Зеленського,звернення Зеленського,звернення ,звернення Президента України ,звернення Президента ,Президент України Володимир Зеленський,Президент України Зеленський,Президент Володимир Зеленський,Президент Зеленський,Президент України ,Президент ,Україна,Марʼїнка, Авдіївка, Камʼянка, Бахмут, Вугледар ,Білогорівка ,Росія,санкції,Санкції проти Росії, війна в Україні,Війна, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Російська агресія ,агресія, Російська Федерація,РФ, Війна проти Росії, Війна проти України, Війна Росії проти України
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР