ЗСУ застосували ПТРК "Стугна-П" по живій силі армії рф: влучили з 4 км - відео

ЗСУ застосували ПТРК "Стугна-П" по живій силі армії рф: влучили з 4 км - відео
338812 ПЕРЕГЛЯДІВ

У мережі опублікували приклад застосування ПТРК "Стугна-П" по підрозділу армії рф. Російські вояки ніби навмисно зібрались у групу, в яку поцілив український снаряд.

Інформацію оприлюднено у Telegram-каналі "Supernova+ Війна з росією".

Бійці ЗСУ записали 40-секундне відео, на якому вкотре зафіксували видатні можливості української зброї: влучання у групу російських солдатів, які розташовувались за кілька кілометрів попереду.

Перші кадри запису показують монітор ПТРК "Стугна-П".

Монітор, через який веде спостереження розрахунок ПТРК ''Стугна-П''

Якщо придивитись, то зліва вгадується бронемашина армії рф, справа - група російських солдатів в кількості від 3 і більше осіб.

Можливі цілі для ПТРК

Оператор "Стугни" прицілюється і здійснює постріл. При цьому лунає голос колеги, який шкодує, що окупанти відійшли від точки удару.

Постріл з ПТРК ''Стугна-П''

Однак поки ракета летить вояки армії рф згрупувались у точці, по якій ударив снаряд - вибух нагадував справжній феєрверк.

Влучання ПТРК ''Стугна-П'' по живій силі армії рф

Влучання ПТРК ''Стугна-П'' схоже на феєрверк

Поруч з групою піхоти залишилась бронемашина - є сподівання, що розрахунок ПТРК "Стугна-П" знищить його наступним ударом.

Щоб зрозуміти, на якій відстані вдалось влучити по російському підрозділу, можна засікти час від моменту пуску до моменту вибуху - це 4 секунди. Знаючи, що швидкість ракети ПТРК близько 220 м/с, маємо відстань близько 4,2 км.

Зазначимо, ПТРК "Стугна-П" - розробка українського КБ "Луч". Пристрій здатен стріляти снарядами 130 мм та 152 мм і влучати у цілі на відстані від 100 м до 5 км.

ПТРК ''Стугна-П'' - технічні характеристики

Вартість одного пострілу ПТРК - близько 18-20 тис. дол.: це менше ніж вартість пострілу з Javelin та стільки ж, скільки коштує NLAW. Отже, при застосуванні "Стугни-П" проти півдесятка ворожих солдатів, кожен "двохсотий" обходиться в орієнтовну суму 4 тис дол.

ПТРК ''Стугна-П'' - ціна пострілу

stopcor.org

Теги: ПТРК Стугна-П,ЗСУ , війна в Україні, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР