Росіяни похизувались кадрами прольоту свого Су-27 біля американського MQ-9

Росіяни похизувались кадрами прольоту свого Су-27 біля американського MQ-9
287447 ПЕРЕГЛЯДІВ

Окупанти відкрито хизуються кадрами прольоту свого винищувача поблизу американського безпілотника MQ-9 Reaper, який внаслідок атаки затонув у Чорному морі. Відомо також, що російський Су-27, котрий зачепив розвідувальний БПЛА американців, здійснив зліт з летовища Бельбек у тимчасово окупованому Севастополі.

Відео прольоту російського літака над морем у безпосередній близькості від MQ-9, поширене низкою пропагандистських ЗМІ рф, оприлюднив зранку 15 березня одеський активіст, блогер та волонтер Сергій Стерненко. Він висловив сумніви у справжності відеоролику.

Як зазначають дописувачі, на наведених кадрах не видно, щоб винищувач рф зачепив американський безпілотник MQ-9. Ба більше, відео виглядає як комп'ютерна графіка, а фон місцевості не відповідає ділянці, на якій сталась аварія. Можна припустити, що ролик змонтований росіянами для "зовнішнього споживача", щоб уникнути звинувачень у навмисній атаці.

Стерненко також повідомив, що російський Су-27, який збив американський БПЛА MQ-9, злітав із аеродрому "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму.

Бельбек – нинішня авіабаза ПКС росії. До анексії півострову у 2014 році це був міжнародний аеропорт, що обслуговував місто Севастополь та інші міста Криму. Після 2014 року летовище було закрито для цивільної авіації. До весни 2023 року росіяни значно розширили аеродром і використовували його, як одну з опорних баз для здійснення авіанальотів на південь України. На початку березня цього року в районі аеродрому було гучно: повідомляли про вибухи, проте окупаційна адміністрація Криму заявила, що проводились так звані "корабельні навчання".

На думку Стерненка, найбільш адекватною відповіддю Заходу на такі дії окупантів було б надати Україні ракети дальнього радіусу дії (наприклад, ATACMS). Тоді Сили оборони мали б змогу знищити російську авіацію в Криму, яка також тероризує й українців.

Нагадаємо, 14 березня стало відомо про інцидент між повітряними суднами США та рф: росіяни атакували американський рзвідувальний безпілотник MQ-9 Reaper. У підсумку дрон впав у міжнародні води Чорного моря. За наявною інформацією, окупанти дістали частину уламків і транспортували їх до Криму.

stopcor.org

Теги: безпілотник MQ-9 Reaper,MQ-9 Reaper,Су-27,розвідувальний БПЛА, війна в Україні, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР