«Нафтогазбезпека» заплатить 33 мільйони за офіс у скандальному бізнес-центрі на Печерську по $20 за квадрат

«Нафтогазбезпека» заплатить 33 мільйони за офіс у скандальному бізнес-центрі на Печерську по $20 за квадрат
313044 ПЕРЕГЛЯДІВ

ДочП «Нафтогазбезпека» АТ «НАК «Нафтогаз України» 7 березня без використання електронної системи уклало угоду з ПрАТ «Діпробудмашина» про оренду офісного приміщення в Києві на 8,53 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Офіс площею 381 кв. м по вул. Лейпцизька, 15 орендували на 31 місяць, тобто до жовтня 2025 року. Послуги оплачуватимуть пів місяця після оплачуваного.

Якщо розділити суму на кількість місяців, вийде вартість оренди 275 тис грн, або $7 523 на місяць. А в перерахунку на площу офісу – 722 грн, або $20 за «квадрат» на місяць.

У жовтні 2022 року «Нафтогазбезпека» орендувала на Лейпзіцькій ще один офіс площею 948 кв. м там само на 35 місяців за 24,16 млн грн. Ціна була така ж – $20 за «квадрат» на місяць. Тобто сумарно підрозділ «Нафтогазу» орендував офісних приміщень майже на 33 мільйони гривень.

У відкритих джерелах є пропозиції оренди офісів з управлінням за цією самою адресою від ріелторів. Місячна вартість трохи більшого офісу площею 495 кв. м формується так: оренда $8 за «квадрат» + управління $4,20 за «квадрат» + ПДВ = $14,64 за «квадрат» на місяць. Це на третину дешевше від ціни оренди для «Нафтогазбезпеки».

В інших оголошеннях вартість оренди офісів подібної площі на Печерську залежать від їх класу. Наприклад, ціна за «квадрат» на 8 поверсі бізнес-центру «Хвиля» класу В складає 200 грн, на 3 поверсі бізнес-центру «Печерськ Центр» класу В+ – 600 грн, а на 11 поверсі бізнес-центру «Карнегі Центр» класу А – 758 грн:

 

Акціонерами столичної «Діпробудмашини» є киянин Вадим Григор’єв та його ж ПрАТ «Житомирський меблевий комбінат» і ТОВ «Компанія з управління активами «Максимум Груп», яка діє в інтересах ПВІФНВЗТ «АйБіСі Кепітал». Компанією керує Юрій Сбоєв.

На сайті компанії сказано, що вона має в управлінні понад 100 тис кв. м комерційної нерухомості, у тому числі три відомих бізнес-центри у Києві по вул. Лейпцизька, 15.

У 2016 році журналісти телепрограми «Наші гроші» повідомляли, що «Діпробудмашина» володіє ділянкою по вул. Лейпцизька, 15 в охоронній зоні заповідника «Києво-Печерська Лавра», де тоді без дозволів зводили дев’ятиповерховий офісний центр. Голова наглядової ради компанії Вадим Григор’єв до 2004 року володів меблевою компанією «Меркс» разом з Валерієм Хорошковським. Серед посадовців «Діпробудмашини» є й інші вихідці звідти.

Директором «Нафтогазбезпеки» із грудня 2022 року є Олександр Малашко. Раніше він очолював Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області, а також Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. До нього посаду директора «Нафтогазбезпеки» у 2022 році обіймав Руслан Голованьов, який колись був співзасновником фірми «Українсько-ізраїльський центр». Потім вона як «Аеропорт Київ Карго» з іншою засновницею стала оператором вантажного терміналу аеропорту «Київ».

Анна Сорока, «Наші гроші»

Теги: Нафтогазбезпека,Діпробудмашини,Вадим Григор’єв,Олександр Малашко
ПРЯМИЙ ЕФІР