Чоловік чиновниці мерії Кам’янського за 50 мільйонів лататиме дороги Кам’янського асфальтом по завищеній ціні

Чоловік чиновниці мерії Кам’янського за 50 мільйонів лататиме дороги Кам’янського асфальтом по завищеній ціні
295420 ПЕРЕГЛЯДІВ

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради Дніпропетровської області 1 березня за результатами тендеру замовив компанії «Укравтобуд» ремонт доріг на 50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На цей рік замовили поточний ремонт дорожнього покриття на території міста. Мова про холодне фрезерування, влаштування асфальтобетонного покриття, ліквідацію вибоїн та герметизацію тріщин в асфальтобетонному та цементобетонному покриттях. Роботи оплачуватимуть протягом 120 банківських днів після виконання, тобто десь за півроку.

Ціни у підсумковій відомості ресурсів вищі від закупівель з коротким строком оплати.

Найбільша сума у 18 млн грн піде на щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу Б марки 2 по 7 649 грн/т (тут і далі без ПДВ).

Це дуже висока ціна.

У лютому Криворізька міськрада замовляла поточний ремонт доріг до кінця року зі щільним дрібнозернистим асфальтобетоном типів А, Б, В на 71% дешевше – по 4 470-4 500 грн/т. Раніше, у грудні Дніпропетровська САД замовила поточний середній ремонт траси із щільним дрібнозернистим асфальтобетоном АСГ.Др.Щ.А.НП1 БМП 60/90-53 на 88% дешевше – по 4 071 грн/т. За тим договором роботи повинні були виконати до 19 лютого, але потім строк продовжили до кінця року.

В укравтодорівському моніторингу цін будматеріалів по Україні також немає подібних  цін на асфальт. Для Дніпропетровської області вони коливаються на рівні 4 440-6 000 грн/т.

Будівельний щебінь із природного каменю марки М1000 фракцією 5[3]-10 мм коштує 1 800 грн/куб. м. На лютневій закупівлі дніпровського КП «Коменергосервіс» щодо відновлення покриття він був майже втричі дешевшим – 626 грн/куб. м. На згаданій грудневій закупівлі Дніпропетровської САД він був утричі дешевшим – 593 грн/куб. м.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Держаудитслужба перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушення закону.

Дніпровським «Укравтобудом» володіє Вадим Єрмоленко з Кам’янського. Це чоловік Галини Єрмоленко, яка обіймає посаду директорки Департаменту економічного розвитку Кам’янської міськради з 2017 року. У 2015 році він марно висувався до Дніпропетровської облради від «Опозиційного блоку». Вадим Єрмоленко є засновником фірм «Дніпровський кар’єр», «Промбут» та «Дор Трест» одноосібно, а також обслуговуючого кооперативу «Спортивне селище» разом із дружиною, Антоном Чупініним, Валерієм Морозом та Олександром Івановим. Крім того, він є засновником фірми «Дорпромсервіс», Людмила Єрмоленко (ймовірно, мати) – фірми «Промдорсервіс», а Віталій Єрмоленко (ймовірно, батько) – фірми «Альтінвест» (усі три на сьогодні знаходяться у стані припинення).

Раніше співзасновником «Укравтобуду» був дніпровець Вячеслав Гончаренко. Він володів фірмами «Дорсервіс-Плюс» (припинено), «Дорінвест» і «Будшляхсервіс» (припиняються).

Із 2019 року «Укравтобуд» натендерив 399 млн грн, переважно в нинішнього замовника.

nashigroshi.org

Теги: Укравтобудом,Вадим Єрмоленко,Галина Єрмоленко,Вячеслав Гончаренко,Дорсервіс-Плюс,Дорінвест
ПРЯМИЙ ЕФІР