Підсумки 10-го "Рамштайну": що пообіцяли Україні і коли чекати нової військової допомоги – деталі

Підсумки 10-го "Рамштайну": що пообіцяли Україні і коли чекати нової військової допомоги – деталі
293734 ПЕРЕГЛЯДІВ

Данія надає Україні новий пакет військової допомоги на 130 мільйонів євро. Швеція передасть Україні 10 танків Leopard, а Норвегія – дві системи ППО NASAMS.

Крім того, Нідерланди ініціюють нові контракти, щоб нові озброєння надходили до України. А Словенія взяла на себе зобов’язання забезпечити певні оборонні потреби України. На додаток, Іспанія надасть Україні також шість танків Leopard 2A4 найближчим часом, а згодом відправить другу партію з чотирьох одиниць.

Такі підсумки для України 10-ї зустрічі країн-союзників у форматі "Рамштайн". Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков на своїй сторінці у Твіттері. За його словами, підсумки чергового засідання вселяють оптимізм.

"Рамштайн-10" вселяє оптимізм: посилення ППО, постачання боєприпасів, тренування та формування "броньованого кулака", – написав Олексій Резніков.

Інформацію про отримання танків, систем протиповітряної оборони, боєприпасів та військової техніки підтвердив на брифінгу міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін.

Крім того, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що члени НАТО готові надати Україні більше систем ППО, броньованої техніки та боєприпасів.

 

Вчора наприкінці дня з'явилася реакція Володимира Зеленського на постачання нової зброї Україні. У вечірньому відеозверненні він сказав, що російська агресія наближається до моменту, коли вона може надірватися.

"Сьогодні був плідний міжнародний день для нашої держави, для нашого захисту. Відбулось чергове засідання у форматі "Рамштайн", уже десяте. Боєприпаси для наших воїнів, артилерія, танки, захист українського неба – все це обговорювалось. Є рішення", – повідомив Зеленський.

Зеленський також подякував партнерам, зокрема США, які координують засідання у форматі "Рамштайн", за готовність допомагати Україні.

Нагадаємо, попереднє, дев’яте, засідання Контактної групи з питань оборони України, відбулось 14 лютого у Брюсселі. Міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що "дуже задоволений" результатами "Рамштайну-9". За його словами, очільник Пентагону Ллойд Остін сказав, що "Україна має перемогти".

stopcor.org

Теги: Рамштайн 10, війна в Україні,військова допомога Україні, Україна
ПРЯМИЙ ЕФІР