Колишню заступницю директора департаменту контрактів ДП «Спецтехноекспорт» оголосили у розшук за розкрадання 40,8 млн гривень

Колишню заступницю директора департаменту контрактів ДП «Спецтехноекспорт» оголосили у розшук за розкрадання 40,8 млн гривень
275726 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишню заступницю директора департаменту контрактів ДП «Спецтехноекспорт», власницю компанії FG Techcapital LTD Оксану Врублевську оголосили у розшук за підозрою у розкраданні та легалізації 40,8 млн гривень. Така інформація оприлюднена на сайті НАБУ.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору ДП «Спецтехноекспорт» Ігорю Гладушу та його заступникам.

За версією слідства, у 2014-2015 роках очільник «Спецтехноекспорту» спільно з іншими трьома співробітниками організував розкрадання державних коштів через сплату агентських послуг за ненадані послуги іноземній компанії, підконтрольній одному із співробітників держпідприємства. Йдеться про фірму FG Techcapital LTD.

Підставою для перерахування винагороди агенту стало начебто його сприяння в залученні іноземного замовника та укладенні з ним зовнішньоекономічної угоди на постання продукції спеціального призначення виробництва одного з вітчизняних підприємств.Але всі домовленості здійснювалися безпосередньо між українською стороною та замовником, без залучення будь-яких третіх осіб.

У межах досудового розслідування встановлено, що реалізація цієї злочинної схеми призвела до того, що лише за 5 місяців 2015 року ДП «Спецтехноекспорт» незаконно перерахувало на рахунки підконтрольної зазначеним особам фірми понад 2,3 млн доларів. З’ясувалося, що через вказану фірму також була проведена закупівля товару за кордоном, вартість якого у 3,5 рази перевищувала ринкову вартість.

368.media

Теги: Спецтехноекспорт,FG Techcapital LTD, Оксана Врублевська, розкрадання
ПРЯМИЙ ЕФІР