Плавні у вогні: ЗСУ "накрили" окупантів на лівобережних дачах під Херсоном

Плавні у вогні: ЗСУ "накрили" окупантів на лівобережних дачах під Херсоном
306831 ПЕРЕГЛЯДІВ

По обидва боки Дніпра під Херсоном – канонада вибухів. Росіяни продовжують гатити по деокупованому правобережжю з боку Олешок, але Сили оборони вибивають їх з насиджених позицій. Зокрема, зафіксовано серію прильотів у районі дач Наїрі поблизу Антонівського мосту, де засіли ворожі угруповання.

Про вибухи, які чули жителі Херсона, Голої Пристані та інших прибережних населених пунктів по обидві сторони Дніпра, вдень 16 березня повідомили місцеві пабліки. Зазначається, що триває контрбатарейна боротьба.

Цього ж дня Телеграм-канал "Херсон. Війна без фейків" оприлюднив фото та відео прильотів у плавнях на лівобережжі – у районі так званих "дач Наїрі", які окупували російські військові. Це територія між Дніпром і Конкою неподалік Антонівського мосту, який до підриву сполучав Херсон із Олешками.

 

"Невеликий ексклюзив у нашому каналі. Єдиний весняний відпочинок і шашлик, який чекає на росіян на лівобережних дачах поблизу Херсона", – йдеться у підписі до кадрів.

Своєю чергою, боєць Нацгвардії України з позивним Балу, який наразі воює на південному напрямку, показав у своєму каналі, як Сили оборони відправляють "вогняні привіти" по позиціях противника на лівобережжі.

За даними ветерана-"кіборга", лейтенанта запасу ЗСУ Кирила Недрі, який веде популярний мілітарі-блог "Жмурінформбюро", протягом попередньої доби українські артилеристи завдали серію влучних ударів по об'єктах росіян в Олешках і Сагах на лівому березі Дніпра. За його словами, "у декілька заходів було сформовано далеко не один клас парт "героїв" і меморіальних дошок".

Водночас, від ворожих обстрілів продовжують потерпати прибережні населені пункти Херсонщини на правому березі ріки. За офіційною інформацією Херсонської ОВА, минулої доби російські окупанти 88 разів атакували мирні населені пункти Херсонщини – випустили 413 снарядів з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків, БПЛА та БМП. Житлові квартали Херсона армія рф обстріляла 5 разів, через російську агресію троє людей дістали поранення різного ступеня тяжкості.

stopcor.org

Теги: ЗСУ , війна в Україні, окупанти,росіяни, Херсон
ПРЯМИЙ ЕФІР