Весна прийде — саджати будемо забудовувати!

Весна прийде — саджати будемо забудовувати!
54918 ПЕРЕГЛЯДІВ

Другий рік війни Одеса зустрічає вже у повноцінному статусі тилового, фактично мирного міста. Російський військовий корабель вже давно дійшов до кінцевого пункту призначення — його гармати на узбережжі не страшні. Ворожу авіацію надійно блокує на далеких підступах ППО, ракети пролітають нечасто. А це означає, що? Правильно — потрібно починати готуватись до курортного сезону.

Орендарі пляжів оновлюють паркани та настили вздовж моря. Власники кафе та ресторанів думають над розширенням літніх майданчиків шляхом тротуарів.

Забудовники теж виходять зі сплячки, що затяглася. Принаймні один одіозний київський девелопер точно активізувався в рекреаційній зоні. Судячи з інформації, що надходить, на території Одеської кіностудії ім. Довженка (вона знаходиться на приморських схилах Французького бульвару – місце з одним із найвищих цінників за сотку землі), найближчим часом розпочнуться масштабні роботи щодо будівництва нового житлового комплексу.

Будуватиме компанія колишнього чиновника КМДА періоду президентства Віктора Януковича Андрія Вавриша.

Два проєкти в зеленій зоні Одеси, на тих же елітних землях Французького бульвару, Saga Development вже веде.

Не дивно, що третій теж запуститься, попри те, що під котлован будівництва буде знесено унікальний комплекс Одеської кіностудії та вирубано кілька сотень дерев, яких у місті й так не надто багато.

Втім, будувати там, де решті навіть гуляти через раз можна, Вавриш може собі дозволити й в столиці

Висотка у заповідній зоні на Печерську у Києві? Легко! Знести в Одесі кіностудію під житловий комплекс? Не проблема.

Головне — правильно вибирати партнерів із бізнесу. А у Вавриша з цим, якраз, усе гаразд, наприклад, одеський кейс йому допомагає реалізувати ні хто інший, як міністр культури Олександр Ткаченко.

Саме він ще під час перебування підприємцем, методом банального “кідалова” переоформив на себе частину акцій Одеської кіностудії.

«Директор кіностудії Ольга Неверко та Олександр Ткаченко сфальсифікували протокол загальних зборів трудового колективу та вступили у злочинну змову з тодішнім заступником міністра культури Ганною Чміль та заступником міністра Фонду держмайна Сергієм Лазаренком і вирішили створити закрите акціонерне товариство. Але є закон про акціонування держпідприємств, у якому йдеться про те, що не допускається жодна форма акціонування держпідприємств, крім відкритої. Але вони обдурили трудовий колектив і державу і захопили рейдерським способом надбання всієї країни», — розповідають ошукані співробітники кіностудії.

Після, вже під час перебування міністром культури, Олександр Ткаченко обіцяв продати належний йому фактично вкрадений пакет акцій.

Щоправда, до цього була заява про те, що він та його бізнес-партнер Вавриш на місці кіностудії розпочнуть масштабне будівництво.

З початком війни тема скандалу відійшла на другий план. Але, мабуть, друзі вважали, що цінним активам вистачить простоювати. Колишні працівники кіностудії впевнені, що незабаром на територію може зайти будівельна техніка.

Звичайно, участь міністра культури у знищенні об'єкта, де цю культуру можна було б успішно розвивати, виглядає особливо цинічно. Але Ткаченко до подібних «незграбних» ситуацій з нерухомістю в заборонених локаціях не звикати.

Як з'ясували журналісти-розслідувачі, він із сім'єю роками жив в особняку на незаконно забудованому Трухановому острові у Києві. І нічого. Головне – у декларацію нічого зайвого не вписувати

А з урахуванням того, що в умовах війни декларації топчиновників зовсім не публікуються, то простір для «творчості» просто необмежений.

З іншого боку, звання «Корупціонер року» просто так не дають.

Статус потрібно підтримувати. Ось Олександр Владиславович намагається – друзям помагає. Мабуть, без його прямої участі домовитися з мером Одеси Геннадієм Трухановим у забудовника навряд чи вийшло б.

А з урахуванням кількості кримінальних проваджень, відкритих за фактом діяльності труханівського ОЗУ.

Навіть цікаво, коли прізвище Ткаченка спливе у черговому розслідуванні НАБУ чи ДБР.

Теги: Одеса,Вавриш, Андрій Вавриш,Ваврыш, Ваврыш Андрей Валентинович,Андрей Ваврыш,КМДА,Одеська кіностудія ім. Довженка,Одеська кіностудія ,Віктор Янукович,Янукович,Віктор Янукович Вікіпедія,Янукович Вікіпедія,Saga Development,Олександр Ткаченко,Ткаченко,Олександр Ткаченко Вікіпедія,Ткаченко Вікіпедія,Корупціонер року,НАБУ,ДБР
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР