Переваги лазерного різання листового металу та труб

Переваги лазерного різання листового металу та труб
330149 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лазерна різка листового металу — сучасна технологія, яка прийшла на зміну механічному обробленню. Її принцип полягає в дії сфокусованого променя світла, який передає величезну кількість енергії. Метал у робочій зоні швидко плавиться — у ньому формуються отвори. Допоміжним засобом оброблення є інертний газ, який здуває сміття, утворює захисний шар і охолоджує навколишню поверхню. Компанія Gruar розповідає докладніше про переваги методу, завдяки яким вони опанували нову технологію. 

Чому варто обирати лазер

Головний плюс полягає в тому, що лазерна різка металу повністю розкриває потенціал числового програмного управління. На відміну від механічного різака, головка такого верстата легко маневрує. Вона здатна рухатися за складною траєкторією, що дає можливість отримувати широкий асортимент продукції. Окрім того, налаштування і перезапуск обладнання займають дуже мало часу. Щоб отримати інший виріб, достатньо завантажити нову програму і встановити заготовку в робочу зону. 

Лазерна різка труб і листового металу також має такі переваги:

  • Чисті краї — у більшості випадків торці готової продукції не потребують складного оброблення.
  • Точність — похибка руху лазерної головки вимірюється сотими частками міліметра. Це в десятки разів менше, ніж у механічного різака чи фрези.
  • Відсутність прямого контакту — комплексна металообробка Gruar дає змогу отримати чистий виріб, без сміття та дефектів. 

Важлива перевага технології — можливість виготовлення невеликої кількості деталей зі збереженням доступної вартості. Лазер не потребує створення шаблонів і відливків. Процес виробництва дуже простий і зручний. Якщо ви хочете створити продукт за власним проєктом, вам необхідно лише надати файл із векторним кресленням. Цього достатньо, щоб створити програму для верстата. 

Сфера застосування технології

Лазер здатен розрізати популярні види сталі та інших сплавів заліза. Він також може працювати з титаном, алюмінієм, міддю та латунню, однак передбачає певні обмеження. Дзеркальна поверхня може відбивати промінь, розсіюючи енергію в повітрі. Тому іржостійка сталь погано піддається обробленню лазерними верстатами. 

Окрім того, варто враховувати максимальну товщину заготовки. Оптимальний показник — до 10 мм, максимальний — до 25 мм. Саме тому лазерне різання частіше за все використовується для роботи з тонким листовим металом і трубами. 

Теги: Компанія Gruar,Лазерна різка листового металу
ПРЯМИЙ ЕФІР