Вибухи у Джанкої: ГУР відзвітувало про знищення крилатих ракет "Калібр"

Вибухи у Джанкої: ГУР відзвітувало про знищення крилатих ракет "Калібр"
49976 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 березня пізно увечері у тимчасово окупованому місті Джанкой пролунали потужні вибухи. У ГУР відзвітували про знищення ракет "Калібр" під час їхнього транспортування.

Про це стало відомо з повідомлення ГУР МО у Telegram.

"Вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети "Калібр НК" під час їхнього транспортування залізницею", – йдеться у повідомленні.

Розвідники зауважили, що ракети "Калібр" призначені для пусків з надводних кораблів російського чорноморського флоту. Дальність ураження такої зброї – понад 2500 кілометрів по наземних цілях та 375 кілометрів по морських. Також ці ракети використовувалися для обстрілів цивільної інфраструктури України і були зброєю, якою росіяни хотіли знищити українську енергетичну інфраструктуру.

"Загадкова "бавовна" продовжує процес демілітаризації росії та готує український півострів Крим до деокупації", – додали у ГУР.

Зауважимо, 20 березня у Джанкої пролунали потужні вибухи, а місцеві публікували відео, на яких можна почути звуки безпілотників, дуже схожі на звуки іранських БПЛА-камікадзе "Shahed-136".

Місцева окупаційна влада вже заявила, що у районі окупованого міста "відпрацювала ППО".

Джерело

Теги: Вибухи у Джанкої,Джанкой,Вибухи,Україна,ГУР ,знищення крилатих ракет "Калібр",знищення крилатих ракет ,крилаті ракети "Калібр",крилаті ракети ,Калібр,російський чорноморський флот,БПЛА-камікадзе ,Shahed-136,БПЛА
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР