Спалили "Змія Горинича": під Вугледаром бійці 72-ї бригади підірвали ворожу УР-77 (відео)

Спалили "Змія Горинича": під Вугледаром бійці 72-ї бригади підірвали ворожу УР-77 (відео)
49433 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Чорні запорожці" перемогли "Змія Горинича": на Вугледарському напрямку Донеччини бійці 72-ї механізованої бригади рознесли на друзки ворожу установку УР-77, яку росіяни "адаптували" для спроб прориву позицій ЗСУ та обстрілів цивільних об'єктів.

Відеокадри влучного удару 72-ї ОМБр по російській УР-77, яку у просторіччі називають "Змієм Гориничем", оприлюднила ввечері 20 березня спільнота "ДвіЩ", яку адмініструють українські активісти з Донбасу і яка публікує достовірну інформацію з передової на сході країни.

У ролику показано підрив ворожої установки розмінування та подальшу детонацію з декількох ракурсів. Зазначається, що місцем зйомки є село Микільське Волноваського району на Донеччині, у 3-4 км від Вугледару.

Точну геолокацію удару встановили представники міжнародної волонтерської спільноти GeoConfirmed. Ідеться про південну частину Микільського, у 450 метрах від Свято-Успенського Ніколо-Василівського монастиря УПЦ МП. Днями у мережі з'явилось відео масштабної пожежі з задимленням на території цієї релігійної споруди.

Зауважимо, УР-77 "Метеорит" (вона ж – "Змій Горинич") була розроблена за часів СРСР, зокрема випускалась на Харківському тракторному заводі, та базується на шасі САУ 2С1 "Гвоздика".

Цільове призначення установки – створювати в протитанкових мінних полях проходи шириною від 6 до 14 метрів, однак окупанти ще до широкомасштабного вторгнення "модифікували" УР-77 під інші цілі. Зокрема, за допомогою цієї техніки росіяни буквально рівняють із землею будівлі й об'єкти інфраструктури в містах українського Донбасу та намагаються "проламати" позиції ЗСУ.

За даними вечірнього зведення Генштабу ЗСУ за 20 березня, на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Бердичі, Авдіївка та Сєверне. Ворожих обстрілів зазнали Новобахмутівка, Кам’янка, Авдіївка, Ласточкине, Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

Джерело

Теги: Чорні запорожці,Змій Горинич, Україна,Вугледар,Вугледарський напрямок,Донеччина,УР-77,ЗСУ ,ЗС УКраїни, Збройні Сили, Збройні Сили України,Донбас,УР-77 "Метеорит",УР-77 Метеорит,Метеорит,Генштаб ЗСУ, Генштаб України,Генштаб Збройних сил,Генштаб Збройних сил України,Генеральний штаб Збройних сил,Генеральний штаб Збройних сил України,Генеральний штаб ЗСУ, Генеральний штаб України,Генеральний штаб ,Генштаб,САУ 2С1 "Гвоздика"
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР