Росія готується до ще одного наступу: де і коли?

Росія готується до ще одного наступу: де і коли?
313227 ПЕРЕГЛЯДІВ

Американський координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США в Білому домі Джон Кірбі заявив, що найближчими днями росія може здійснити спробу ще одного наступу на Україну. Не виключено, що він відбудеться на інших напрямках.

Про це повідомляє американське видання CNN.

Ба більше, зі слів речника Білого Дому, найближчі тижні будуть "критичними" у війні росії проти України. Російський диктатор путін "спробує розпочати ще один наступ і, можливо, за багатьма іншими напрямками".

"Ми маємо переконатися, що робимо все можливе, щоб Україна була до цього готова", – сказав Кірбі.

Також, за словами Кірбі, влада США хоче, щоб українці могли захистити себе від будь-якого російського наступу, а також мали змогу "проводити власні наступальні операції у будь-який час і у будь-якому місці, в розмірі та масштабі на свій вибір".

"Саме тут ми зараз виводимо батальйони з України і проводимо для них загальновійськові маневри. Ось чому вони нарощують підготовку з таких речей, як система ППО Patriot. Ми робимо все можливе, щоб переконатися, що вони готові якнайкраще перед майбутніми критичними тижнями та місяцями", – сказав Кірбі.

До слова, за даними української розвідки, в росії щомісяця мобілізовується до 20 тисяч людей. Це свідчить про те, що вони готуються і збирають свої сили, намагаючись прорвати українську оборону. Зокрема, найяскравіше це видно в східній частині Донецької області, де знаходиться Бахмут.

stopcor.org

Теги: війна в Україні, Російська агресія , окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР