Очільника Нацбанку Пишного помітили поруч з Rolls Royce вартістю понад пів мільйона доларів

Очільника Нацбанку Пишного помітили поруч з Rolls Royce вартістю понад пів мільйона доларів
329670 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 березня у мережі почали поширювати фотографію, на якій можна побачити чоловіка, схожого на голову Національного банку Андрія Пишного біля самої будівлі Нацбанку. Примітним є той факт, що цей чоловік стоїть поруч з автомобілем Rolls Royce Ghost 2022 року, ціна якого починається від 500 тисяч доларів на українському авторинку.

Фотографія була опублікована на порталі "Антикор".

За інформацією джерел "СтопКору", автомобіль був куплений ще до початку повномасштабного вторгнення рф і зареєстрований на юридичну особу. Автомобіль був завезений на територію України з-за кордону.

Марка автівки - Roll Royce Ghost 2022 року. На сайті Auto.ria зараз можна побачити, що в Україні подібний автомобіль, але на рік старше, продають за 565 тисяч доларів. Водночас варто зауважити, що за кордоном Rolls Royce можливо купити за 350-440 тисяч доларів в залежності від комплектації.

Roll Royce

Номери на автомобілі теж цікаві - подібна комбінація цифр може коштувати власнику автівки близько 36 тисяч гривень.

Люксове авто постійно бачать поруч з будівлею НБУ і заїжджає воно через КПП.

Що відомо про Андрія Пишного?

Пишний на посаді голови НБУ замінив Кирила Шевченка, проти якого паралельно зі звільненням відкрили кримінальну справу. Протягом 2014-2020 років він був головою "Ощадбанку", але історія його роботи у державному банку починається з 2000 року.

Цікавим є той факт, що у 1991-1996 роках він навчався на юридичному факультеті Чернівецького університету, де познайомився з майбутнім впливом політиком Арсенієм Яценюком.

У травні 2007 року Пишного призначили заступником секретаря РНБО, але звільнили у червні 2009 року особистим указом президента Віктора Ющенка.

З 2010 року він зосередився на партійному проєкті Яценюк "Фронт Змін", де очолив комітет партійного контролю. У 2012 році під час парламентських виборів він став народним депутатом та заступником керівника штабу "Батьківщини", а в грудні - лідером "групи Яценюка" у фракції "Батьківщина".

У червні 2013 року після об'єднання політсил "Фронт змін" і "Батьківщини", Пишного обрали заступником керівника партії Тимошенко.

Після початку повномасштабного вторгнення Андрій Пишний увійшов до складу групи "Єрмака - Макфола" з розробки пакета санкцій проти рф.

stopcor.org

Теги: Rolls Royce,Rolls Royce Ghost 2022,Андрій Пишний, Нацбанк
ПРЯМИЙ ЕФІР