За $5 тис організовували нелегальний перетин кордону: на Львівщині викрито злочинну схему

За $5 тис організовували нелегальний перетин кордону: на Львівщині викрито злочинну схему
43110 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Львівщині правоохоронці викрили чоловіка, який заробляв на ухилянтах від мобілізації, а саме займався їхнім незаконним перевезенням .

Про це повідомляє пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

За даними правоохоронців, 27-річний житель Львівщини створив фальшиве підприємство, щоб здійснювати міжнародні вантажні перевезення.

"Зловмисник укладав "липові" договори про працевлаштування, надалі відомості відносно псевдоводіїв вносились до системи "Шлях". Клієнтами "бізнесмена" були українці призовного віку і ті, хто підпадав під загальну мобілізацію", – ідеться в повідомленні Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Відомо, що зловмисник мав ще чотирьох спільників, які допомагали в організації незаконного переправлення втікачів. Фігуранти оцінювали свої послуги в 5000 доларів США з одного "клієнта".

Зазначимо, що за місцем проживання всіх осіб, які можуть бути причетні до нелегальної схеми, було проведено обшуки. Правоохоорнці виявили та вилучили комптехніку, бланки документів, мобільні телефони, грошові кошти різних валют. Припускається, що гроші вони отримали за здійснення незаконної діяльності. Крім того, знайдено флеш-накопичувачі, чорнові записи й інші речі, які слугують доказами їхньої причетності до вчинення кримінальних правопорушень.

Також відомо, що правоохоронці повідомили головному організатору даних махінацій про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Зауважимо, що наразі суд обрав зловмиснику запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави у сумі понад 214 тисяч гривень.

Джерело

Теги: Львівщина,ухилянти,мобілізація,Україна,злочинна схема,схема,нелегальний перетин кордону,перетин кордону,кордон,Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон,Західне регіональне управління Держприкордонслужби України,Держприкордонслужба України-Західний кордон,Держприкордонслужба України,Західний кордон
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР