Підробляли відомі торговельні марки: БЕБ вилучило понад 30 тонн фальсифікату побутової хімії

Підробляли відомі торговельні марки: БЕБ вилучило понад 30 тонн фальсифікату побутової хімії
314420 ПЕРЕГЛЯДІВ

24 березня стало відомо, що на Волинщині детективи БЕБ вилучили понад 30 тонн сировини та десятки тисяч одиниць готової продукції побутової хімії, підробленої під відомі бренди.

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки.

Відомо, що злочинний процес був налагоджений жителями Волинської області. Вони створили два цехи з незаконного виготовлення мийних засобів. Правопорушники клеїли етикетки відомих брендів на свою підроблену продукцію, а потім, видаючи за оригінал, продавали в інтернеті за нижчими цінами.

За даними слідства, у такий спосіб злочинці завдали збитків на понад 2 мільйони гривень закордонним компаніям, які зареєстрували свої торговельні марки в України, а також мають міжнародну реєстрацію.

"Загалом правоохоронці провели 9 обшуків та вилучили обладнання для виробництва та пакування товарів, комп'ютерну техніку, десятки тисяч наклейок з назвами торгових марок, три транспортні засоби", – уточнюють працівники БЕБ.

Зауважимо, що наразі правоохоронці вирішують питання щодо накладення арешту на вилучене майно та встановлюють ціле коло осіб, які причетні до злочинної схеми.

Нагадаємо, що працівники кіберполіції викрили злочинців, які нібито продавали військове спорядження в інтернеті, але насправді "кидали"на гроші людей.

Відомо, що організатором шахрайської схеми є 19-річний житель Сумщини. У соціальних мережах хлопець створив профілі магазинів, які спеціалізувалися на продажі амуніції для військових. Щоб не викликати підозр до справжності акаунту, він регулярно сам писав із фейкових сторінок позитивні відгуки, а також здійснював "накрутки" підписників та використовував платну рекламу.

stopcor.org

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,фальсифікат
ПРЯМИЙ ЕФІР