«Велике будівництво» в Одесі: підрядника підозрюють у привласненні коштів

«Велике будівництво» в Одесі: підрядника підозрюють у привласненні коштів
266599 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Одесі реконструкція школи №33, яку міський голова Генадій Труханов самостійно включив в президентську програму «Велике будівництво», призвела до корупційної справи. Як з’ясувалось підрядника робіт підозрюють у підробці та привласненні коштів.

Управління капітального будівництва Одеської міської ради у 2018 році через ProZorro провело відкриті торги з реконструкції школи на вул. Космонавта Комарова з кошторисом у 74,6 млн гривень. Переможцем стала компанія «Сандробуд» з директором Олегом Макєєвим.

Економічна експертиза виявила, що Макєєв підписав акти виконаних робіт з недостовірними даними. Це призвело до заволодіння 425,48 тис. гривень бюджетних коштів. Директор «Сандробуду» повідомили підозру за ч.1 ст.366, ч.4 ст.191 КК. Йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Цікаво, що Олег Макєєв (повний тезка) у 2019 році був начальником відділу правової експертизи з економічних та інфраструктурних питань управління правової експертизи юридичного департаменту Одеської міської ради.

368.media

Теги: Олег Макєєв,Велике будівництво,привласнення коштів
ПРЯМИЙ ЕФІР