БЕБ на Одещині вилучило контрафактні цигарки та алкоголь більш як на 10 млн грн

БЕБ на Одещині вилучило контрафактні цигарки та алкоголь більш як на 10 млн грн
278449 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ в Одеській області викрили схему з незаконного виготовлення та реалізації фальсифікованого алкоголю. Також виявлено місця зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку. 

Детективи БЕБ спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області провели 11 санкціонованих обшуків у місцях виготовлення та зберігання алкогольних напоїв. 

За результатами обшуків вилучено товарів на загальну суму 10,2 млн грн. Серед них товарів підакцизної групи – на суму 5,7 млн грн, устаткування на загальну суму 4,5 млн грн. 

Всього вилучено понад 23 тис. літрів спирту, що знаходився у 41 бочці по 200 літрів кожна та у 16 бочках по 1000 л кожна. Фальсифікованих алкогольних напоїв у пляшках під виглядом виноробної продукції, горілки та коньяку – загальним об’ємом 660 літрів. 

Також виявлено майже 28 тис. пачок тютюнових виробів, що зберігались у квартирі та автомобілі одного з учасників організованої злочинної групи. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб, до складу якої входили громадяни України, налагодила повний цикл незаконного виробництва та збуту спирту й алкогольної продукції. Реалізація готової продукції здійснювалася у роздріб на території півдня Одещини. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання і транспортування з метою збуту підакцизних товарів) здійснюють детективи Територіального управління БЕБ в Одеській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Одеській області та процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

esbu.gov.ua

Теги: контрафактні цигарки, БЕБ, Бюро економічної безпеки
ПРЯМИЙ ЕФІР