В Ростові-на-Дону пролунав потужний вибух (відео)

В Ростові-на-Дону пролунав потужний вибух (відео)
276656 ПЕРЕГЛЯДІВ

У російському місті Ростов-на-Дону після полудня за київським часом пролунав вибух.

Про це місцеві жителі пишуть у соцмережах, а також викладають відео із звуком вибуху. Його причина наразі невідома.

Як пише місцеве видання, джерело звуку розташоване орієнтовно на заході міста.

Дещо пізніше російська місцева влада відреагувала на звуки вибухів. Зокрема, голова адміністрації Батайська Роман Волошин заявив, що "надзвичайних ситуацій не сталося. Причини виникнення звуку з'ясовуємо".

Водночас, коли опублікували реакцію влади на звуки вибухів, адміни телеграм-каналу заявили, що коментарі до посту тимчасово закриють. З чим пов'язаний такий крок – звісно ж, не повідомили.

Дещо згодом у цьому ж телеграм-каналі з'явилася інформація від ще одного очільника місцевої влади, який вже повідомляв, що звук вибуху пов'язаний з роботою російської авіації.

"Губернатор Василь Голубєв про бавовну, від якої затремтіли шибки і спрацювали сигналізації в Ростові та Батайську: "Працює наша авіація. Гучна бавовна була чутна при переході літака на надзвуковий режим польоту. Прошу зберігати спокій"", – йдеться у повідомленні одного з російських телеграм-каналів.

 

Самі ж місцеві почали висловлювати свої думки, мовляв, звук пов'язаний з "привітом, який час від часу передають жителям Ростова Збройні сили України".

В Ростові-на-Дону пролунав потужний вибух (відео)

Майже за годину після інциденту той самий губернатор Василій Голубєв заявив: "Громкий хлопок был слышен при переходе самолета на сверхзвуковой режим полета".

Нагадаємо, 16 березня у Ростові вже чули звуки вибухів. Тоді місцева адміністрація поспішила запевнити, що відбулась тривіальна пожежа "через проводку". Проте український журналіст Денис Казанський звернув увагу на те, що ситуація зовсім не схожа на пожежу від "проводки". Адже вибухом у будинку рознесена стіна, але дах повністю цілий.

До слова, від Ростова-на-Дону до можливих позицій ЗСУ – майже 200 км.

stopcor.org

Теги: Ростов-на-Дону, війна в Україні,ЗСУ,вибух
ПРЯМИЙ ЕФІР