Заступнику торгового дому НААН висунули підозру у привласненні 28,5 млн гривень

Заступнику торгового дому НААН висунули підозру у привласненні 28,5 млн гривень
315845 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні понад 28,5 млн гривень коштів державного підприємства заступнику директора Наукового інформаційно-аналітичного центру «Торговий дім Національної академії аграрних наук України» (НІАЦ «ТД НААН»), директору та головному бухгалтеру ДП «ДГ Ставидлянське», а також директору приватного товариства.  Про це повідомляє САП.

Дії заступника директора НІАЦ «ТД НААН», якого слідство вважає організатором злочину, кваліфіковані за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК. Його місцеперебування не встановлено.

Працівникам державного підприємства інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, директору ТОВ — ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК. У межах досудового розслідування встановлено, що маючи значний досвід роботи у сфері торгівлі сільськогосподарською продукцією та широкі зв’язки в Академії, заступник директора НІАЦ «ТД НААН» у співучасті з іншими особами вирішив заволодіти грошовими коштами одного з державних підприємств, що входили до структури Академії.

Відповідно до злочинної схеми, яку організував заступник директора центру, службовці ДП «ДГ Ставидлянське» у 2021 році уклали договори на постачання пшениці та насіння соняшнику з наперед визначеним товариством, яке забезпечувало реалізацію сільськогосподарської продукції за заниженою вартістю.

Заступник директора центру взяв на себе обов’язки пошуку підприємств-покупців сільськогосподарської продукції, які купляли б продукцію вже за ринковими цінами, відкриття відповідних банківських рахунків та подальшого обготівковування отриманих коштів, їх розподілу між співучасниками вчинення злочину.

368.media

Теги: Торговий дім Національної академії аграрних наук України,ТД НААН,НААН
ПРЯМИЙ ЕФІР