Над Новою Каховкою – дим: місцеві джерела повідомляють про прильоти по позиціях рф (фото)

Над Новою Каховкою – дим: місцеві джерела повідомляють про прильоти по позиціях рф (фото)
291340 ПЕРЕГЛЯДІВ

У тимчасово окупованому Каховському районі на Херсонщині – гучно. Вночі вибухи та заграву фіксували на лівому березі Дніпра поблизу Горностаївки, а вдень про ймовірну "бавовну" повідомили з Нової Каховки. Це прибережне місто постійно перебуває на лінії вогню, тож місцеві активісти склали для містян перелік "небезпечних" локацій, яких слід уникати.

Про гучні вибухи у Горностаївці та Новій Каховці, які лунали в ніч проти 30 березня та цієї ж доби удень та супроводжувались загравою від пожежі й димом, повідомляють херсонські телеграм-канали. Крім того, гучно було також в лівобережних Олешках і Раденську на Херсонщині.

 

Світлину, яка демонструє наслідки ймовірного прильоту по російських позиціях у Новій Каховці, оприлюднив канал "Николаевский Ванек", який інформаційно співпрацює з Силами оборони півдня.

На фото можна побачити щонайменше три точки на горизонті, над якими з землі здіймається дим. Це зводить нанівець зусилля проросійських пропагандистів видати гучні звуки за "вдалу роботу системи ППО".

Зауважимо, Нова Каховка – доволі велике місто, розташоване на узбережжі Дніпра поруч із Каховською ГЕС, на якій окупанти облаштували "польову кухню" та склади техніки, та її греблею. Населений пункт постійно перебуває на лінії вогню: по його мирних кварталах гатять самі росіяни, а ЗСУ "накривають" ворожі об'єкти та вогневі позиції.

Місцеві активісти та журналісти порталу Нова Каховка.City 29 березня склали для містян актуальний перелік небезпечних локацій, від наближення до яких містянам слід утримуватись. Так, на Дніпровському проспекті активно обживаються окупанти. Солдати живуть не лише у готелях і порожніх квартирах, а й на території дитячого санаторію "Джерельце". Часто військову техніку можна побачити в районі ліцею №3 (колишня школа №3).

Мапа ймовірних російських позицій та об'єктів у Новій Каховці

Небезпечними залишаються захоплені, хоч і ушкоджені, "Фреш", завод "Сокіл", частково промзона. Узбережжя Каховського водосховища та ліси Нової Каховки наразі також активно використовують російські окупанти.

За оперативними даними Генштабу ЗСУ, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Від ворожих обстрілів прогятом доби постраждали Михайлівка, Новоолександрівка, Новоберислав, Томарине, Розлив Херсонської області та місто Херсон.

stopcor.org

Теги: Нова Каховка, війна в Україні, окупанти,ЗСУ
ПРЯМИЙ ЕФІР