Депутат Харківської міськради Андрій Спаський приховав російське громадянство

Депутат Харківської міськради Андрій Спаський приховав російське громадянство
356645 ПЕРЕГЛЯДІВ

Депутат Харківської міськради від забороненої ОПЗЖ Андрій Спаський спростовує наявність в нього російського паспорта, хоча такі дані є в російському реєстрі федеральної податкової служби. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Російський реєстр підтверджує, що людина з ідентичним ПІБ, як у харківського депутата та датою народження, отримувала паспорт рф та ІПН. На опублікованому в коментарях документі, його власник змінює прізвище зі Спаського на Боголюбського. І це підтверджується тим самим російським реєстром.

Новий номер паспорта, нова дата видачі, нове прізвище, але такі самі дата народження та ІНН.

Але й це ще не все. Подібні дані щодо вірогідної наявності російського паспорту підтверджуються й у людини з ідентичним ПІБ, як у дружини депутата – Марини Спаської.

Я не знаю, что здесь комментировать. Я гражданин Украины. Если бы у меня было два паспорта, меня бы давно лишили украинского гражданства. А если бы у правоохранителей были ко мне вопросы, они бы их задали.

Спаський

Питання, щодо російського громадянства дружини він не  прокоментував.

Андрій Спаський – юрист за освітою. В 2020 році був обраний депутатом Харківської міськради від ОПЗЖ. За часів Януковича Спаський був помічником нардепа Юлії Льовочкіної, яка обиралась від Партії регіонів.

Депутат не був засновником підприємств. Але зареєстрований з 2015 року у місті Вишневе Київської області як ФОП з основним видом діяльності у сфері права. Його дружина була нотаріусом в Києві. Крім цього, в 2019 році Спаський певний час очолював Харківську регіональну організацію політичної партії ОПЗЖ.

Після повномасштабного вторгнення Спаський публічно не висловлював думку стосовно російської агресії.

368.media

Теги: Андрій Спаський,російське громадянство ,Андрій Спаський російське громадянство
ПРЯМИЙ ЕФІР