Бізнес на крові українців: як СК ”Провідна” співпрацює з окупантом?

Бізнес на крові українців: як СК ”Провідна” співпрацює з окупантом?
325241 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відхід з українського ринку відомої страхової компанії «Провідна», яку Правління Національного Банку України позбавило ліцензій на основні види фінансової діяльності, напевно, породив би багато чуток та домислів, якби не мав чітких та прозорих, співзвучних до нашого тривожного часу, приводів та причин.

ПрАТ «СК "ПРОВІДНА"

Згідно з останньою поданою ПрАТ «СК "ПРОВІДНА" звітністю за 2022 рік станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 891 226 тис. гривень, вартість активів – 971 690 тис. гривень, а страхові резерви – 462 136 тис. грн.

Частка ринку компанії зі страхових премій склала 2,7% (щодо страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів), а за внутрішніми договорами – 1,4% ринку, тож припинення її роботи не могло залишитися непоміченим і не викликати цілого ряду питань.

На щастя, Україна повільно, але впевнено рухається до цивілізованих стандартів життя, і на всі питання щодо страхової компанії «Провідна» є чіткі та переконливі відповіді.

Рішення керівництва Нацбанку України позбавити страховиків ліцензії є прозорим і справедливим, і ґрунтується на тому, що кінцевий бенефіціар «Провидної» не зміг підтвердити природу та джерела своїх реальних доходів за кордоном.

У перекладі з мови професіоналів це називається фінансовими махінаціями, спробою приховати справжній характер своєї діяльності за сплетіннями міжнародних транзакцій, конвертацій та банківських рахунків.

Сучасний світ давно живе та працює за встановленими правилами, а фінансове беззаконня в Україні довгі роки прирікало її народ на бідність та відставання від розвинених націй, тож суворе рішення Правління Національного Банку є справедливим, прозорим та своєчасним.

Страховий ринок нашої країни має слугувати інтересам українців, а не бути майданчиком для особистого збагачення групи комерсантів із сумнівною репутацією.

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права вести діяльність по зазначених у них напрямах. Водночас відкликання ліцензій не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов'язань за договорами про надання фінансових послуг, тож інтереси українських клієнтів внаслідок того, що трапилося, не постраждали.

Однак це не вся правда про ПрАТ СК «Провідна». Справа в тому, що її справжній власник – європейський інвестор із Нідерландів, компанія International Insurance Consortium B.V. На даний момент 51% акцій належить грузинській стороні та 49% голландській, а очолює Консорціум IIC Віллем Вестерлакен.

Головою Наглядової ради ПрАТ «СК «Провидна»» став Косогов Юрій Миколайович, і за перерахованими іменами криється небезпечна картина проникнення ворога на фінансовий ринок нашої країни.

Згаданий Віллем Якоб Вестерлакен, голландський підданий, фірма якого чомусь зареєстрована у Словенії (Любляна, вулиця Юрцкова Цеста, будинок 164) – це відомий фінансовий аферист, який обрав об'єктом своїх махінацій Східну Європу та країни Чорноморського регіону.

У Грузії Вестерлакен, не таючись, монополізував страховий фінансовий ринок, об'єднавши в 2017 році IC Group з International Insurance Consortium, і тим самим позбавив цей напрямок перспектив розвитку та конкурентної складової.

Фантастичні обсяги фінансування та причини успішного просування Віллема Якоба Вестерлакена на ринках Східної Європи легко зрозуміти та простежити. З грудня 2007 до лютого 2009 року він обіймав посаду керуючого директора ТОВ ХК «Росгосстрах» і досі залишається радником президента цієї російської корпорації.

З подачі голландського банкіра капітали путінської імперії впевнено захоплюють фінансові ринки незалежних країн і природним чином поглинають їх, гарантуючи собі політичний вплив і уникнення заслужених міжнародних санкцій.

Якщо захоплення ринку в Грузії можна пояснити проросійською позицією нинішнього керівництва цієї країни, то в Україні, що воює з московським режимом, існування такого фінансового клубку є національною загрозою і ворожою диверсією прямої дії.

Щербакова Леся Миколаївна

Інтервенція структур Росії українською ринок страхування втягує нашу країну у вирву російського світу набагато ефективніше, ніж ворожа пропаганда. Вона дозволяє Москві впливати на ситуацію в Україні, фінансувати війну з нашою державою, а в потрібний момент і спробувати підірвати або послабити всю українську систему страхових платежів.

Ці побоювання підтверджує і особистість згаданого вище Юрія Миколайовича Косогова, якого Віллем Якоб Вестерлакен призначив головою Наглядової ради ПрАТ «СК Провідна».

Юрій Миколайович Косогов

Рідний брат Юрія Косогова, Косогов Андрій Миколайович є основним акціонером Альфа-Банку і партнером громадян росії Фрідмана Михайла Маратовича і Авена Петра Олеговича.

28 лютого ЄС, а пізніше США та Великобританія запровадили персональні санкції щодо Фрідмана та Авена через їхню особисту роль у війні Росії проти України.

Андрій Косогов - член Ради директорів, перший заступник Голови Правління Альфа-Банку та разом із партнерами Германом Ханом, Олексієм Кузьмичовим та Михайлом Фрідманом є співвласником компанії "Альфа-Груп" та Letter One зі штаб-квартирою в Люксембурзі.

Крім того, А.Н. Косогов є членом наглядової ради "Альфа-Груп" та керує її інвестиційними підрозділами.

Заступник Голови Правління з юридичних питань Ірина Сперкач та її колега, заступник голови з фінансів Наталія Кривець – українки та не мають особистих стосунків із московськими структурами.

Ірина Сперкач

Наталія Кривець

Проте за характером своєї роботи вони не можуть не знати механізмів діяльності СК «Провідна», а отже, є учасницями масштабного злочину проти фінансової стабільності та обороноздатності нашої країни.

Доведені факти страхових угод «Провідної» з мешканцями окупованих районів Донецької та Луганської областей, хоч і є незаконними, у цій ситуації виглядають як дрібні та вторинні порушення.

В наявності масштабна і добре структурована система знеособлення російських грошей на страховому ринку України, фінансування країни-агресора та нашого військового ворога, а головне – створення небезпечної залежності частини української фінансової системи від рішень та вчинків агентів Кремля.

Таким чином, йдеться про передбачені законодавством України зраду та диверсію, спрямовану на підрив незалежності нашої країни.

Дії Вестерлакена, Косогова та їхніх посібників легко прийняти за безневинний у політичному плані фінансовий космополітизм, своєрідну зневагу людей бізнесу до державних кордонів і доленосних подій, що відбуваються у світі.

Однак вони діють на користь ворога і завдають шкоди країні та Нації, а отже, зайнятися небезпечними аферами «Провідної» та визначити її майбутнє мають не Національний Банк або вільна преса, а СБУ, ГУР та інші структури, що стоять на варті української державності.

Теги: щербакова леся миколаївна,провідна,ск провідна,Юрій Миколайович Косогов,Ірина Сперкач ,Наталія Кривець ,СК Провідна,страхова компанія провідна,International Insurance Consortium B.V.,Віллем Якоб Вестерлакен
ПРЯМИЙ ЕФІР