У Бахмуті тривають запеклі бої за залізничний вокзал, – DeepState

У Бахмуті тривають запеклі бої за залізничний вокзал, – DeepState
343799 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Пекло триває": захисники Бахмута відбивають ворожі атаки в районі залізничного вокзалу. Росіяни атакують територію станції й прилеглі будинки – для цього перекинули частину штурмових з'єднань з-під міста, вздовж залізниці продовжуються запеклі бої.

Про поточну ситуацію у Бахмуті на Донеччині розповіли в оперативній довідці станом на початок доби 11 квітня оглядачі проєкту DeepState.

Згідно з цією інформацією, наразі в місті тривають бої біля алеї троянд та залізничного вокзалу, а також на південь від останнього. Ворог має частковий успіх біля стадіону "Авангард". Росіяни також намагаються атакувати Хромове.

За даними українського політолога, волонтера й блогера Богдана Мірошникова, тривають важкі бої за залізничний вокзал та кілька ділянок східніше залізниці. А от наступальні дії росіян під Іванівським виявились відверто невдалими.

Цю інформацію підтверджують оприлюднені 10 квітня в мережі кадри боїв у декількох сотнях метрів на схід від будівлі головної залізничної станції в Бахмуті.

Про бої за залізницю повідомляє і канал "Бахмутський демон", який веде боєць однієї з бригад ЗСУ, що воюють на сході України.

Крім того, за його інформацією, росіяни перекинули в центр Бахмута свої резерви з-під Хромового, оскільки в них закінчуються люди для штурму. При цьому місто буквально "розбирають на камінчики": авіація окупантів працює керованими авіабомбами по будівлях.

У Генштабі ЗСУ станом на ранок 11 квітня підкреслили, що на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії та намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, бої тривають. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Григорівка та Хромове. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Міньківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Хромове, Іванівське, Предтечине, Часів Яр, Озарянівка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

"Тяжка ситуація в Бахмуті, але ворог не має суттєвих успіхів. Звісно, що при такому тиску вирівнювання фронту по залізницю є питанням часу, але колії не є панацеєю, і якщо наступальний потенціал бойовиків ПВК "Вагнер" не зійде до мінімума, то тиск продовжиться на західну частину міста", – резюмують аналітики DeepState.

stopcor.org

Теги: Бахмут, війна в Україні,росіяни, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР