ЗСУ знищили склад БК росіян на Кінбурнській косі і п'ять ворожих човнів на Дніпрі (фото)

ЗСУ знищили склад БК росіян на Кінбурнській косі і п'ять ворожих човнів на Дніпрі (фото)
50080 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сили оборони України продовжують витискати противника з насиджених позицій на лівому березі Дніпра та Дніпро-Бузького лиману. На Кінбурнській косі було "утилізовано" склад з боєприпасами росіян. Крім того, ворожі позиції "накрили" під Олешками й у дельті ріки, позбавивши окупантів п'яти плавзасобів.

Про масштабну пожежу на території Кінбурнського півострова, яка стала наслідком прицільного влучання артилерії ЗСУ, повідомив ввечері 10 квітня місцевий інформаційний ресурс "Новини Миколаєва". Також було оприлюднено світлину, зроблену на правому березі Дніпро-Бузького лиману, на якій видно великий стовп чорного диму понад косою.

За інформацією каналу, пожежі передувала потужна детонація. Причина, яку назвали, – ураження російського складу з боєкомплектом на тимчасово окупованій території Кінбурнської коси. Пізніше також було оприлюднено фрагмент світлини, зробленої з дрону, на якій можна краще роздивитись епіцентр займання. Зі слів мешканців Миколаївщини, ворожий об'єкт детонував протягом декількох годин.

Результативний удар Сил оборони по російських позиціях на Кінбурнській косі підтверджує ветеран ЗСУ, військовий блогер Кирило Недря. Крім цього, за його даними, окупантів "накрили" на березі Дніпра та у лісі під Олешками на Херсонщині.

За офіційними даними ОК "Південь", ракетно-артилерійські підрозділи та авіація Повітряних сил ЗСУ продовжують виконувати вогневі завдання і завдавати ударів по районах зосередження ворога на Таврійському напрямку. За попередню добу і бойовий день 10 квітня було "демілітарізовано": 38 одиниць особового складу противника та 13 одиниць озброєння і техніки, серед яких: 5 човнів, один міномет, 3 розвідувальних безпілотники "Мавік-3" та 4 одиниці автотехніки. Також знищено 5 пунктів боєпостачання та 4 спостережних пункти росіян

Джерело

Теги: ЗСУ,ЗС України,Україна, Збройні Сили, Збройні Сили України,пожежа,вибух,Херсон, Херсонщина,Миколаїв, Миколаївщина,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії, Війна проти України,Війна проти рф, Російська агресія , Російська Федерація,РФ,Росія,агресія,Кирило Недря,ОК "Південь",ОК Південь,Південь,Мавік-3,Кінбурнська коса
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР