Віта Бортницька – злочинець в мантії і ворог України

Віта Бортницька – злочинець в мантії і ворог України
307678 ПЕРЕГЛЯДІВ

Судове свавілля — це не фігура мови, а сумне явище українського минулого, яке загрожує існуванню країни і Нації не менше, ніж велика війна з Росією.

Якщо минулі злочини судової системи можна списати на колишню злочинну владу, що розставила по відповідальних посадах покидьків та ворогів України, то за витівки нинішніх монстрів у мантіях доведеться відповідати Зеленському та його команді.

Між тим, позбавитись суддів-ворогів не так складно, оскільки у кожного з них є обличчя, ім'я та довгий шлейф посадових злочинів за спиною.

Слідчий суддя Печерського суду Києва Віта Вікторівна Бортницька шкодить правосуддю давно та системно. Працюючи до 2011 року у Васильківському суді Київської області, вона незаконно відправила під арешт активіста Євромайдану, якого бійці «Беркуту» побили кийками до 3 групи інвалідності.

Вона ж без жодної мотивації відмовила у зміні запобіжного заходу незаконно заарештованому музикантові Андрію Антоненку на прізвисько Ріф, а також не допустила його адвокатів до результатів експертизи у справі їхнього підзахисного.

20.01.2020 Бортницька відмовила Віталію Галенченку та Дмитру Круговому у тимчасовому доступі до даних про зріст осіб, яких підозрювали у закладанні вибухівку, зірвавши тим самим необхідну слідству «експертизу на зріст».

Злочинна роль судді Бортницької у справі кума путіна Медведчука заслуговує на окремий аналіз. Восени 2021 року СБУ опублікувала записи розмов Віктора Медведчука у справі про державну зраду. 8 жовтня того ж року Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова повідомила про оголошення нової підозри Медведчуку, на той момент депутату Верховної Ради.

Пізніше у Єдиному державному реєстрі судових рішень з'явився повний текст ухвали Київського апеляційного суду від 21 травня 2021 року у справі за підозрою народного депутата від «ОПЗЖ», кума Путіна Віктора Медведчука у державній зраді та порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. ч.1 ст.111;ч.2 ст.28, ч.3 ст.15, ч.1 ст.438 КК України).

Але Печерський районний суд Києва замість арешту зрадника України Віктора Медведчука та утримання його в СІЗО відправив державного злочинця під домашній арешт. Це сталося незважаючи на те, що незадовго до цього прокурори оголосили йому про підозру в державній зраді та фінансуванні тероризму (у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу) і вимагали 1 мільярд застави.

«В задоволенні клопотання прокуратури відмовити. Застосувати до Медведчука запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 7 грудня 2021 року, заборонивши йому залишати будинок цілодобово» – заявила слідчий суддя Віта Бортницька.

Так зусилля багатьох людей та цілої низки силових відомств країни були зведені нанівець рішенням одного продажного судді.

Причини безкарності Бортницької лежать на поверхні, вона готова покірно та вміло служити будь-якій політичній владі та довела це нинішній Банковій, ухваливши рішення про арешт майна та активів п'ятого президента Петра Порошенка.

Але особиста послуга Володимиру Зеленському не допомогла судді Печерського суду уникнути заслуженої слави злочинця в мантії. У січні 2022 року Віту Вікторівну Бортницьку було внесено до бази Центру «Миротворець» з формулюванням «за усвідомлені дії, спрямовані на руйнування судової системи України, її дискредитацію та підрив довіри до неї».

На головному патріотичному сайті країни відкрито вказується, що Бортницька є співучасницею злочинів із фабрикації кримінальних справ стосовно свідомо невинних осіб.

Бортницька Віта Вікторівна

У базі «Миротворця» зберігаються особисті дані бойовиків, які воювали проти України, осіб, причетних до окупації українських територій, військових злочинців, пропагандистів кремля та інших осіб, які загрожують національній безпеці нашої держави.

Те, що особа, яка увійшла до списку ворогів української держави та українського народу, залишається суддею Печерського суду міста Києва, виходить за межі розуміння і є, як мінімум, злочинною недбалістю з боку органів, покликаних оберігати цілісність та обороноздатність держави.

Залишаючи право судового рішення за такими фігурами з трагічного минулого, як В. Бортницька, керівництво країни закладає бомбу під громадський спокій, прирікаючи українську Націю на демократію прямої дії та існування від Майдану до Майдану.

От тільки основою повоєнного Майдану будуть гнів та обурення озброєних переможців. Вони навряд чи повірять у те, що керівництво країни не причетне до судового свавілля, яке сьогодні чиниться за спинами героїв зусиллями таких корумпованих українофобів, як суддя Бортницька.

Очистити та реформувати судову систему, заслужено посадивши всіх бортницьких країни за ґрати, команді Зеленського доведеться оперативно та негайно, у ході великої війни. Фронтовики, які повернуться з війни, не зможуть і не захочуть змиритися з думкою, що вони в кривавих боях захищали владу, засновану на вседозволеності корумпованих чиновників і безправ’ї мільйонів українців.

Національна Асоціація Адвокатів України, увагу якої привернули нещодавні незаконні витівки  Бортницької, ухвалила рішення надавати фактам свавілля суддів та силовиків широкого міжнародного розголосу.

Європейським інституціям на регулярній основі передаватиметься вся інформація про неправосудні вердикти та постанови, втручання в роботу адвокатського корпусу, порушення правових процедур, незаконні затримання та судові зловживання.

Час сором'язливого прикрашання української дійсності в очах Європи закінчився. Нескінченне терпіння народу — це шлях у нікуди, а такі внутрішні вороги, як Віта Бортницька та подібні до неї становлять не меншу загрозу для майбутнього нашої країни, ніж нашестя російських агресорів.

Теги: Віта Бортницька,Віта Бортницька суддя,Слідчий суддя Печерського суду Києва Віта Вікторівна Бортницька,Віта Вікторівна Бортницька,Віта Вікторівна Бортницька суддя,Віктор Медведчук,Печерський районний суд Києва
ПРЯМИЙ ЕФІР