У NASA спростували інформацію про падіння супутника у Києві

У NASA спростували інформацію про падіння супутника у Києві
30157 ПЕРЕГЛЯДІВ

Близько 22:00 у Києві місцеві мешканці могли бачити яскравий спалах над містом. Спочатку були припущення, що у столиці впав супутник NASA, але у самому агентстві цю інформацію спростовують.

Про це стало відомо з матеріалу BBC.

Роб Маргетт, працівник управління комунікацій NASA, розповів, що на момент спалахів у Києві їхній супутник RHESSI досі перебував на орбіті. Тому це точно не супутник NASA, бо за його падінням продовжують слідкувати в агентстві та Пентагоні.

Ймовірніше за все, яскраві спалахи у столиці пов'язані із входом космічного тіла в щільні шари атмосфери.

Водночас наукова спільнота The Alpha Centauri заявляє, що біля Києва впав не супутник або ракета, а болід.

Варто зауважити, що болід - це великий вогняно-яскравий метеор, досить рідкісне явище, що виглядає як вогняна куля, що рухається в небі. Явище спричиняється потраплянням у щільні шари атмосфери великих твердих частинок, які називаються метеорними тілами. Входячи у атмосферу із надзвуковою швидкістю, частинка нагрівається внаслідок гальмування, і навколо неї утворюється світна оболонка з розжарених газів. Політ боліда нерідко супроводжується звуками, що нагадують грім.

Джерело

Теги: NASA,супутник NASA,супутник,Київ,Україна,НЛО,НЛО Київ,“НЛО” над Києвом,НЛО над Києвом,супутник RHESSI,RHESSI,Пентагон
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР