Ексначальника слідчого управління черкаської поліції підозрюють в отриманні 20 тисяч доларів хабаря

Ексначальника слідчого управління черкаської поліції підозрюють в отриманні 20 тисяч доларів хабаря
319090 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишнього начальника слідчого управління поліції Черкаської області Владислава Вінника підозрюють у вимаганні  20 тисяч доларів у приватного підприємця. Про це стало відомо з матеріалів судової справи за ч. 4 ст. 368 КК.

Вінник очолював слідче управління з серпня по грудень 2022 року. Він вирішив обіймався справою за фактом привласнення чужого майна службовими особами ТОВ «Інтернешнл Дрінкс Продакшн Імпекс», котру розслідували з лютого минулого року.

Її відкрили за заявами директорів ТОВ «Ворлд Спіріт Еліт» та ТОВ «Європостачання». Згідно з матеріалами справи, виробниче устаткування для виготовлення лікеро-горілчаної продукції, належне компаніям було в користуванні у орендатора. Останній не повернув його після закінчення угоди.

У серпні 2022 року директор «Ворлд Спіріт Еліт» звернувся до Вінника та поцікавився які заходи вживаються в межах розслідування кримінальної справи. Своєю чергою начальник слідчого управління забажав грошей за відшукання, вилучення та повернення майна. До злочинної діяльності він залучив свого знайомого керуючого партнера адвокатського об’єднання«Ревелін Інформейшн Груп». Розуміючи, що в разі відмови від надання хабаря, повернути майно не вдасться, директор ТОВ «Ворлд Спіріт Еліт» погодився передати 20 тис. доларів.

Корупціонерів затримали після передачі коштів. Вінника та посередника відправили під домашній арешт.

368.media

Теги: Владислав Вінник,владислав вінник черкаси,Інтернешнл Дрінкс Продакшн Імпекс, хабар
ПРЯМИЙ ЕФІР