Росіяни окопуються в Феодосії: припускають прохід ЗСУ по Кримському мосту? (супутникові знімки)

Росіяни окопуються в Феодосії: припускають прохід ЗСУ по Кримському мосту? (супутникові знімки)
339931 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бездумно "відмивають" гроші на фортифікаціях чи всерйоз розглядають варіант із заходом ЗСУ на територію Краснодарського краю рф? Окупанти продовжують зводити лінії оборони у Криму: нову зафіксовано під Феодосією, і вона має цікаву особливість – окопи та бетонні пірамідки, відомі як "зуби дракона", орієнтовані обличчям на схід, тобто в бік Керчі та Кримського мосту. Тоді як логічніше було б розвернути їх у бік ключових автошляхів, що ведують з півночі й центру півострова.

На цей цікавий факт звернув увагу OSINT- дослідник, що працює в Твітері під псевдонімом Scil (@scil_int), який 29 квітня оприлюднив свіжі супутникові знімки місцевості біля Феодосії в Криму.

"Росія продовжує укріплювати Крим у районі Феодосії. Близько 15 км "драконячих зубів" були розміщені навпроти Керчі в очікуванні нападу зі сходу. Цікаво було б дізнатися, скільки платять за кожен "зуб дракона", – зазначив аналітик, натякаючи на те, що нова оборонна лінія може бути черговою профанацією окупаційної адміністрації півострова з метою відмивання бюджетних коштів рф.

Адже таке розташування фортифікацій може бути розраховане хіба що на фантастичний сценарій контрнаступу, за якого Сили оборони України увійдуть на територію російської федерації й атакуватимуть Крим з боку Краснодарського краю.

Водночас, за даними співробітника відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва (AEI) Бреді Афріка, окупанти наразі продовжують додатково укріплювати саме ті локації на тимчасово окупованому півдні України, де очікують на ймовірні контрнаступальні дії ЗСУ. Зокрема, як свідчать нові супутникові зображення, за останні дні ворог проводив фортифікаційні роботи на таких діляках:

    • російські окопи в процесі будівництва поблизу Ольгинки на Волноваському напрямку в Донецькій області;
Фортифікаційні роботи у розпалі під Ольгинкою на Волноваському напрямку
 
    • аеродром в окупованому Бердянську укріпили свіжими окопами, загородженнями та "зубами дракона";
Аеродром в окупованому Бердянську
    • нові лінії захисту з'явились у районі Михайлівки Запорізької області;
Нові траншеї під Михайлівкою Запорізької області
    • укріплено периметр новозбудованої військової бази з геліпортом на Арабатській Стрілці (південь Херсонщини).
Укріплення периметру військової бази на Арабатській стрілці

Нагадаємо, російські загарбники всерйоз побоюються прориву своєї оборони й початку контрнаступальних дій ЗСУ на півдні – готують підрив ключових логістичних вузлів і шляхопроводів на випадок просування українських сил на Херсонщині. Зокрема, стало відомо, що окупанти мінують автомобільні та залізничні мости в районі тимчасово окупованої Нової Каховки та на підступах до Кримського півострову.

Варто також зауважити, що російські "зуби дракона" насправді не є серйозною перешкодою для Сил оборони України. 29 квітня у мережі опублікували відео, яке показує кадри використання підрозділом ЗСУ німецьких БМП "Мардер" на полі, "засіяному" бетонними фортифікаціями армії рф.

stopcor.org

Теги: Феодосія, війна в Україні, Крим,Деокупація Криму, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР