Голову Полтавського райсуду підозрюють у роботі на фсб

Голову Полтавського райсуду підозрюють у роботі на фсб
352501 ПЕРЕГЛЯДІВ

Очільниця Полтавського районного суду Ларису Богомолову підозрюють у роботі на фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Про це повідомляє СБУ.

На російську спецслужбу посадовиця вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення рф. На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді.

Після захоплення південного міста жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Там вона «познайомилась» з представником фсб і дала йому згоду на негласне співробітництво на користь країни-агресора.

Встановлено, що наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення «Азов» з Маріуполя до району Мангуша.

Тоді за її «наводкою» загарбники намагалися виявити місцезнаходження українських військових. Крім того, зрадниця закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними. Якщо чула заперечення – «здавала» людей до російських каральних органів.

Однак, влітку минулого року посадовиця виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського райсуду. У листопаді 2022 року відбулися на зборах суддів її призначили на  посаду голови.

Їй про підозру за ч. 2 ст. 111 КК (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

368.media

Теги: Лариса Богомолова,Полтавський районний суд,ФСБ
ПРЯМИЙ ЕФІР