"Дуже недешева історія" Резніков пояснив, чому союзники досі не передали винищувачі

"Дуже недешева історія" Резніков пояснив, чому союзники досі не передали винищувачі
48808 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, чому Україна досі не отримала сучасні винищувачі від західних союзників. За його словами, це дуже недешева історія.

Про це він заявив в етері національного телемарафону.

Він зауважив, що західні союзники відмовляються передавати літаки саме зараз, бо подібне рішення зобов'яже їх не тільки навчити українських пілотів керувати літаками, а й підтримувати їх у належному стані та забезпечувати боєкомплектом.

"Це дуже недешева історія - це найдорожча історія. Вони свідомо, відповідально хочуть дійти до фінішу цього марафону, а саме до перемоги України", - сказав Резніков.

Водночас він додав, "що неможливе сьогодні, буде можливими завтра". Він нагадав про сучасні системи ППО, які Україні також тривалий час відмовлялися передавати, а зараз на захисті українського неба стоять Iris-T, Samp-T, NASAMS тощо.

Зауважимо, 27 квітня голова Міноборони України Олексій Резніков заявив, що  Україна врешті-решт отримає від західних союзників сучасні винищувачі, але для цього потрібен час.

За його словами, для того, щоб Україні передали літаки, спочатку західним країнам треба підрахувати, хто скільки готовий дати та чи можуть вони забезпечити цю підтримку на відповідному рівні. Водночас він додав, що ключовим гравцем тут все одно залишаються США, а вони "дуже прагматичні".

Джерело

Теги: Резніков,Міністр оборони України Олексій Резніков,Міністр оборони України Резніков,Олексій Резніков,Олексій Резніков Вікіпедія,Резніков Вікіпедія,Міністр оборони,Міністр Оборони України ,МОУ,Україна ,сучасні винищувачі,винищувачі,винищувач,сучасні системи ППО,системи ППО,ППО,Iris-T, Samp-T, NASAMS,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії,Війна проти рф, Війна проти України, Війна Росії проти України, Російська агресія , Російська Федерація,РФ,Агресія,Росія
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР