Вночі росія завдала масового ракетного удару по території України: вибухи чули в Києві та Дніпрі (фото)

Вночі росія завдала масового ракетного удару по території України: вибухи чули в Києві та Дніпрі (фото)
44877 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росія вдарила ракетами по Україні під ранок 1 травня. Обстрілювали цивільні міста з літаків стратегічної авіації, типу Ту-95МС, а також загарбники застосувала дрони.

Ніч проти першого травня в Україні минула неспокійно. Звуки повітряної тривоги почали лунати близько третьої години ночі. Спочатку на Сході і Центрі України, а згодом "почервоніла" вся Україна.

Не ігнорувати тривогу тривогу вночі відразу закликав українців очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

В той же час, моніторингові канали заявили, що в український простір зайшли перші ракети росіян.

Звуки вибухів було чути у Київській області та Києві. Про це інформує Київська міська військова адміністрація. Очевидці повідомляють про звуки вибухів на Позняках.

Ворожі цілі цієї ночі спостерігались у напрямках Дніпропетровської, Кіровоградської, Донецької, Київської, Сумської, Полтавської, Запорізької, Черкаської областей. Про це повідомляв вночі речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

На щастя над Київщиною всі ракети були збиті українськими силами ППО. Проте, на жаль на Дніпропетровщині були влучання. У Павлограді пошкоджено промислове підприємство. Там сталася пожежа, яку рятувальники до ранку вже приборкали.

А у житловому районі понівечено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти, 5 магазинів.

Попередньо, постраждали 25 людей, серед них – троє дітей. Про це повідомив глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Для атаки вони використали дев'ять Ту-95 з району Оленєгорськ, що в Мурманській області. Крім того, підняли у небо два Ту-160 у районі Каспійського моря. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на своїй сторінці у Телеграмі.

Загалом, за його словами, росіяни випустили під час нічної атаки 18 крилатих ракет. Мовиться про Х-101/Х-555. Силам ППО вдалося збити 15 ракет ворога.

Нагадаємо, 30 квітня пізно вечері місто Павлоград на Дніпропетровщині постраждало від обстрілу армією рф. Перші повідомлення про вибухи з'явились у мережі близько 22 год. За 30 хвилин до того оголосили про повітряну тривогу. За кілька десятків хвилин у мережі опублікували відео та фото з Павлограду. На відео видно димні стовпи і заграву. На світлинах - наслідки вибухової хвилі, яка пошкодила помешкання.

Джерело

Теги: Росія , Російська агресія , Російська Федерація,РФ,Україна,агресія, війна в Україні,Війна, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії,Війна проти рф, Війна проти України, Війна Росії проти України,ракета,ракети,крилаті ракети,Ту-95,стратегічна авіація Ту-95,Ту-95МС, Єрмак, Єрмак Вікіпедія ,Андрій Єрмак, Андрій Єрмак Вікіпедія ,Київ, Київська область,Черкаська область,Дніпропетровська область, Кіровоградська область, Донецька область, Сумська область, Полтавська область, Запорізька область,Одеська ОВА Сергій Братчук,Сергій Братчук,Сергій Братчук Вікіпедія,речник Одеської ОВА Сергій Братчук,Валерій Залужний,Валерій Залужний Вікіпедія,Залужний,Залужний Вікіпедія
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР