Печерський суд зняв арешт з майна фармацевтичної групи російського олігарха

Печерський суд зняв арешт з майна фармацевтичної групи російського олігарха
297786 ПЕРЕГЛЯДІВ

Печерський райсуд зняв арешт з майна ТОВ «Фармацевтична група «Здоров’я», що входить до групи лікарських компаній, пов’язаних з російським олігархом Сергієм Чемезовим.

У квітні минулого року Нацполіція відкрила справу за цими статтями. Надалі у лютому цього року Печерський райсуд наклад арешт на 100% статутного капіталу компанії у розмірі 617 млн гривень.

За даними слідства до підтримки збройної агресії рф проти України причетна група компаній «Здоров’я», що фактично належить російському олігарху та політику Олександру Шишкіну. У 2012 році він придбав групу в українсько-російського бізнесмена. Надалі він формально відійшов від цього бізнесу, але насправді досі є реальним власником.

Олександр Шишкін є олігархом, екссенатором ради федерації та двічі депутатом держдуми рф, який персонально голосував на підтримку анексії Криму та за вторгнення російських військ на територію України. Також є членом ради рф від уряду Хабаровського краю, перебуває в партія «единая россия». На нього накладені санкції РНБО у. 2015 році.

Компаньйоном по бізнесу в Україні та в рф є Леонід Огородніков. Останній є одним із засновників холдингу «КАРО» — російського оператора кінопоказів, а також є продюсером і власником грального бізнесу.

До групи компаній «Здоров’я» на території України входять:

  • ТОВ «Фармацевтична група Здоров’я» — власник компанія «Здоров’я Холдінгс Лімітед» (країна резидентства: Вірґінські острови), кінцевим бенефіціарним власником (контролером) є Огородніков;
  • ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я»  — власник ТОВ «Фармацевтична група Здоров’я»;
  • ТОВ «Дослідний завод ГНЦЛС» — власник ТОВ «Фармацевтична група Здоров’я»

Директор ТОВ «Фармацевтична група «Здоров’я»  звернувся до слідчого судді Печерського районного суду із клопотанням про скасування арешту.

Суддя вирішив зняти арешт, бо попередня ухвала була про майно та корпоративні права ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», отже предметом розгляду в даній справі є скасування арешту на майно, належне іншій юридичній особі, а саме ТОВ «Фармацевтична група «Здоров’я». Відповідно до цього арешту було знято.

368.media

Теги: Печерський суд,Фармацевтична група Здоров’я,Сергій Чемезов,Олександр Шишкін
ПРЯМИЙ ЕФІР