Треба гроші на війну: у росії почали блокувати рахунки блогерів

Треба гроші на війну: у росії почали блокувати рахунки блогерів
348196 ПЕРЕГЛЯДІВ

У російських блогерів справи йдуть погано - спочатку через санкції більшість платформ заборонили їм виводити гроші без "танців з бубном", а тепер ще й сама росія почала блокувати їхні рахунки, якщо вони не сплачують податки.

Про це повідомила член громадської палати рф Катерина Мізуліна, передає кремлівське видання URA.News.

"Надходять новини про те, що рахунки блогерів блокують за несплату податків. Це дійсно так. Ми бачимо, що податкова серйозно взялася за блогерську спільноту. Багато років вона була в "тіні" і ніхто не слідкував за цим процесом, а зараз бачимо, що системна робота зі сторони податкової та слідчого комітету триває", - заявила вона.

Чому російська влада вирішила "кошмарити" власних блогерів наразі невідомо.

Варто зауважити, що з початку повномасштабної агресії рф проти України більшість майданчиків для музикантів або блогерів з рф обмежили/повністю вийшли з ринка, що унеможливило або дуже ускладнило процес виводу грошів з цих платформ. Наприклад, YouTube - найбільший відеохостинг у світі заборонив росіянам отримувати гроші за рекламу від глядачів з рф, але досі дозволяє отримувати гроші за глядачів з інших країн. Водночас відеохостинг ускладнив сам процес виводу коштів з платформи, тому росіянам треба залучати треті сторони, щоб заробляти гроші.

stopcor.org

Теги: блогери, війна в Україні,росія
ПРЯМИЙ ЕФІР