50 млн грн за продукцію з "ДНР": на Житомирщині підприємці торгували з окупантами

50 млн грн за продукцію з "ДНР": на Житомирщині підприємці торгували з окупантами
275599 ПЕРЕГЛЯДІВ

Троє підприємців із Житомирщини купляли ливарну продукцію в окупантів, які незаконно заволоділи українськими заводами на території Донеччини. За 2017 – 2022 роки вони перерахували в бюджет псевдореспубліки понад 50 мільйонів гривень (113 млн російських рублів).

Про їх викриття повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Закупляли горе-підприємці ливарні товари з двох підприємств. Це – ТОВ "Дебальцівський завод металургійного машинобудування" і ТОВ "Завод "Ремкомунелектротранс". Ними у 2014 році незаконно заволоділи треті особи із "ДНР".

Надалі загарбниками ці підприємства перереєстрували у так званому "департаменте государственной регистрации министерства доходов и зборов ДНР" як власність окупаційної влади. Відповідно держава Україна припинила з ними будь-які відносини.

"Установлено, що троє осіб – власник, директор та бухгалтер кількох підприємств з Житомирщини, достовірно знаючи про обставини функціонування протиправного механізму з постачання на територію України ливарної продукції, погодилися її купувати з тим, аби надалі перепродавати українським підприємствам гірничої галузі. Підозрювані діяли умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що частина сплачених ними коштів за продукцію будуть використані для фінансового та матеріального забезпечення терористичної організації "ДНР", – йдеться у повідомленні Вінницької облпрокуратури.

Тепер за такі "оборудки" підприємцям загрожує до 10 років позбавлення волі. Крім того, вони не матимуть права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області.

До слова, у березні цього року в Житомирі правоохоронці викрили масштабне виробництво контрафактних підакцизних товарів, яке в середньому щомісячно мало обіг на 5 мільйонів гривень.

Зазначається, що злочинці займалися протизаконною діяльністю в орендованих у середмісті Житомира приміщеннях. Вони були адаптовані під цехи й склади, які порушували технологічні та санітарні норми. У подальшому продукцію продавали через онлайн-майданчики.

stopcor.org

Теги: ДНР,Дебальцівський завод металургійного машинобудування,Ремкомунелектротранс
ПРЯМИЙ ЕФІР