Ексдиректор ДПЗКУ, який розтратив 60 млн доларів, уклав угоду зі слідством

Ексдиректор ДПЗКУ, який розтратив 60 млн доларів, уклав угоду зі слідством
273174 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім головою правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Петром Вовчуком, якого обвинувачують у завдання понад 60 млн доларів збитків. Про це повідомляє САП.

Суд затвердив покарання для Вовчука у вигляді п’яти років позбавлення волі без конфіскації майна із забороною протягом 3 років обіймати певні посади та 17 тис. гривень штрафу. Йому встановили три роки іспитового строку.

Раніше Литва екстрадувала до України ексголову правління ДПЗКУ Петра Вовчука. У жовтні 2019 року його затримали у Вільнюсі.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, співвласник групи компаній «ТІС» (TIS) Олексій Федоричев та Вовчук організували корупційну схему, за якою зерно, що належало держкомпанії, через низку суб’єктів господарювання було поставлено в Саудівську Аравію. Постачання відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам. В результаті ДПЗКУ кошти не отримала.

Ще два фігуранти пішли на угоду зі слідством та сплатили збитки в сумі 60 тис. доларів. Бізнесмен Федоричев наразі перебуває у розшуку.

368.media

Теги: Державна продовольчо-зернова корпорація України,ДПЗКУ,Петро Вовчук,Олексій Федоричев
ПРЯМИЙ ЕФІР