Готуємо великий санкційний пакет, рішення вже незабаром – звернення Президента України

Готуємо великий санкційний пакет, рішення вже незабаром – звернення Президента України
45271 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Короткий звіт про сьогоднішній день.

Перше – військовий кабінет. Це особлива робота з ключовими командувачами й тими, хто забезпечує оборону. Зрозуміло, що це закрита робота, її деталі не оприлюднюються. Але так само, як і засідання Ставки, військовий кабінет теж працює регулярно для синхронізації наших найбільш важливих оборонних та активних дій.

Друге – санкції. Провів нараду щодо посилення санкційних режимів – як наших, українських, та і спільних із партнерами.

Уважно стежимо за тим, як держава-терорист намагається обходити санкції, фіксуємо кожен такий напрямок, працюємо разом з партнерами, щоб заблокувати це. Готуємо великий санкційний пакет. Рішення вже незабаром.

Третє – міжнародні заходи. Цей травень і наступні місяці будуть доволі активними для України в міжнародній площині. Буде багато переговорної роботи, міжнародні заходи, які посилять нашу оборону. Все опрацьовуємо. Провів сьогодні кілька нарад щодо запланованого на цей тиждень і на найближчий час.

Четверте – провів нараду з главою уряду Шмигалем. Координація, підготовка рішень. Готуємо концептуальні безпекові рішення для розвитку України, нашої інфраструктури як зараз, так і після війни. Готуємось і до запланованих міжнародних зустрічей щодо відбудови України та відповідних переговорів із партнерами.

І п'яте – сьогоднішні міжнародні зустрічі й розмови.

Зустрівся з делегацією парламенту Португалії на чолі з головою парламенту. Продуктивно.

Подякував за підтримку нашої держави й людей. Тематика розмови – доволі широка, але головне все ж це те, що нас обʼєднує… Це безпека для всіх європейців, стабільність, а отже, це подальший розвиток і посилення європейської та євроатлантичної спільноти. В цьому контексті зазначив, яких рішень очікуємо від саміту партнерів у Вільнюсі в липні, саміту НАТО.

Говорив сьогодні з головою Африканського Союзу, Президентом Коморських Островів. Важлива розмова й важливі спільні розуміння. Подякував за підтримку на глобальних майданчиках, зокрема в ООН. Запросив приєднатися до реалізації нашої формули миру й запевнив, що Україна готова бути надійним гарантом продовольчої безпеки. Ми робимо все, щоб ліквідувати будь-яку шкоду від російської агресії як для наших людей, так і для всіх наших партнерів.

Дякую кожному у світі, хто підтримує Україну!

Слава всім нашим воїнам, які зараз у бою заради нашої держави, на бойових постах та на бойових завданнях!

Особливо відзначу сьогодні воїнів 77-ї окремої аеромобільної та 93-ї окремої механізованої бригад, які обороняють Бахмутський напрямок. Справді результативно! Дякую, хлопці!

Слава Україні!

Джерело

Теги: санкційний пакет,санкції,Росія,Україна, Російська агресія , Російська Федерація,РФ,агресія,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії, Війна проти України,Війна проти рф, Війна Росії проти України, Денис Шмигаль,Шмигаль,НАТО, Володимир Олександрович Зеленський,Володимир Зеленський,Зеленський,Володимир Зеленський, Володимир Зеленський Вікіпедія,Зеленський Вікіпедія,звернення Володимира Зеленського,звернення Зеленського,звернення ,звернення Президента Володимира Зеленського,звернення Президента Зеленського,звернення Президента ,звернення Президента України Володимира Зеленського,звернення Президента України Зеленського,звернення Президента України ,Президент України Володимир Зеленський,Президент України Зеленський,Президент Зеленський,Президент Володимир Зеленський,Президент України ,Президент
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР