1,3 млн грн незаконної премії: судитимуть колишнього ректора київського університету

1,3 млн грн незаконної премії: судитимуть колишнього ректора київського університету
329961 ПЕРЕГЛЯДІВ

Надавав підлеглим вказівки щодо нарахування йому премії, не маючи для цього підстав. 5 травня стало відомо, що Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно ексректора одного з провідних ЗВО за фактами заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними розслідування, протягом 2018-2020 років ректор Київського університету наказував своїм підлеглим безпідставно нараховувати йому премії. У результаті чого він заволодів коштами державного бюджету на понад 1,3 млн грн.

"Обставини, які стали предметом досудового розслідування, були виявлені в ході проведення аудиту Міністерством освіти і науки України та підтверджені спеціалістами Державної аудиторської служби України та висновками судових експертиз", – зауважується прокуратурою.

Крім того, повідомляється, що представники вищого навчального закладу, котрий визнано у кримінальному провадженні потерпілою стороною, до обвинуваченого пред’явили цивільний позов.

Також наразі за принципової позиції столичної прокуратури на майно ексректора накладено арешт, щоб забезпечити відшкодування завданої державі шкоди.

stopcor.org

Теги: премія,ректор
ПРЯМИЙ ЕФІР