Нацполіція розслідує законність приватизації Київського інституту текстильно-галантерейної промисловості

Нацполіція розслідує законність приватизації Київського інституту текстильно-галантерейної промисловості
54035 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нацполіція розслідує законність приватизації ДП «Київський державний науково-дослідний інститут текстильно-галантерейної промисловості» у 2022 році. Про це стало відомо з матеріалів справи № 758/3500/23.

Зазначається, 21 листопада  між регіональним відділенням Фонду державного майна по місту Києву та ТОВ «Юридична фірма «Шабалін і Костянчук» був укладений договір купівлі-продажу єдиного майнового комплексу інституту за результатом електронного аукціону.

Водночас підприємство включено до переліку об`єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки, затвердженого постановою КМУ від 04.03.2015 №83. Одним із основних напрямків діяльності підприємства є створення текстильних матеріалів зі спеціальними властивостями для аерокосмічної техніки на замовлення ракетно-космічних корпорацій.

Зокрема, підприємство є єдиним в Україні виробником спеціальної тканини — ПВП-У. Крім того, за інформацією директора інституту від 10.02.2023 керівник ТОВ «Юридична фірма «Шабалін і Костянчук» 12 січня 2023 вимагав від працівників підприємства передати йому інформацію фінансово-господарської діяльності підприємства, в тому числі інформацію щодо оборонних замовлень, погрожуючи закриттям інституту та звільненням працівників. Також він вимагав від директора підприємства передати технологічну документацію на всі розробки інституту за останні 2 роки.

Однак, Фондом держмайна, не дивлячись на статус стратегічного підприємства, важливість та унікальність продукції для потреб держави, здійснено продаж ДП «Київський державний науково-дослідний інститут текстильно-галантерейної промисловості». За даним фактом відкрито кримінальне провадження №42023102070000023 від 2 лютого 2023 року за ч. 2 ст. 364 КК.

Слідчий суддя Подільського районного суду міста Києва задовольнив клопотання слідства та надав дозвіл на проведення огляду єдиного майнового комплексу державного підприємства «Київський державний науково-дослідний інститут текстильно-галантерейної промисловості». Зазначимо, ТОВ «Юридична фірма «Шабалін і Костянчук» зареєстровано у 2000 році у Києві. Компанія належить Сергію Костянчуку та спеціалізується на діяльності у сфері права. За адресою реєстрації компанії, вул. Рибальська буд. 13, зареєстровані численні компанії, що також належать Сергію Костянчуку. Зокрема, ТОВ «Орбіт-Київ», ТОВ «Сплати борг», ТОВ «Ке-борг», ТОВ «Кастелум інвест», ТОВ «НІА Інвест», ПП «Ейван» та інші.

Джерело

Теги: Нацполіція , Нацполіція України,Україна,Національна поліція, Національна поліція України,ДП «Київський державний науково-дослідний інститут текстильно-галантерейної промисловості»,ДП Київський державний науково-дослідний інститут текстильно-галантерейної промисловості,Київський державний науково-дослідний інститут текстильно-галантерейної промисловості,Київ,ТОВ «Юридична фірма «Шабалін і Костянчук»,ТОВ Юридична фірма Шабалін і Костянчук,Юридична фірма Шабалін і Костянчук,Юридична фірма ,Шабалін і Костянчук,ПВП-У,тканина,тканина ПВП-У,Сергій Костянчук,Костянчук,ТОВ «Орбіт-Київ», ТОВ «Сплати борг», ТОВ «Ке-борг», ТОВ «Кастелум інвест», ТОВ «НІА Інвест», ПП «Ейван»,ТОВ Орбіт-Київ, ТОВ Сплати борг, ТОВ Ке-борг, ТОВ Кастелум інвест, ТОВ НІА Інвест, ПП Ейван,Орбіт-Київ, Сплати борг, Ке-борг, Кастелум інвест, НІА Інвест, Ейван,Київський інститут текстильно-галантерейної промисловості,інститут текстильно-галантерейної промисловості,текстильно-галантерейна промисловість
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР