БЕБ арештувало рахунки підсанкційного букмекера. Імовірно, йдеться про Паріматч

БЕБ арештувало рахунки підсанкційного букмекера. Імовірно, йдеться про Паріматч
286042 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи з Бюро економічної безпеки наклали арешт на рахунки трьох юридичних осіб, які підконтрольні відомій букмекерській компанії. Загальна сума арештованих коштів становить понад 166 млн грн, повідомляє пресслужба відомства.

Відомство не називає букмекерську компанію, але найімовірніше йдеться про найбільшого українського букмекера Parimatch (Паріматч). Бюро вказує, що на початку березня цей букмекер потрапив до санкційного списку РНБО. Тоді під санкції потрапили кілька представників українського грального бізнесу: Паріматч, Покерматч.ЮА, Поінтлото. Із них букмекер – тільки Паріматч.

"Компанія-ліцензіат провадила букмекерську діяльність в мережі інтернет через підконтрольні дзеркальні вебсайти-двійники, які діяли без відповідної ліцензії. Ігрові акаунти поповнювалися готівкою через мережу терміналів. Щоб замаскувати злочинну схему та фінансові операції, широко використовувався міскодинг – підміна призначення платежу в банківській еквайринговій мережі", – йдеться в повідомленні.

У подальшому, за даними слідства, кошти із перевищенням ліміту обороту зараховувалися на розрахункові рахунки низки юридичних осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та не зареєстровані платниками ПДВ. Виплата виграшів відбувалися через підконтрольні фіктивні суб’єкти господарювання.

Згадані товариства та букмекерська компанія не сплачували податок на прибуток, ПДФО та військовий збір. Така протиправна діяльність завдала державі збитків орієнтовно на 1 млрд грн, наголошують у БЕБ.

З метою уникнення санкцій РНБО та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в березні 2023 року згадана компанія перерахувала на рахунки підконтрольних підприємств кошти начебто  як аванс роялті за надання прав на використання програмного забезпечення.

"Таким чином службові особи компанії намагалися вивести кошти та надалі легалізувати їх шляхом розподілення між рахунками понад 200 фізичних осіб. Детективи БЕБ арештували 166 млн грн на рахунках трьох підконтрольних юридичних осіб. Протиправну діяльність зупинено", – додали у Бюро.

 

  • 11 березня Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про санкції проти російських букмекерських контор та сотень компаній, а також 120 фізичних осіб, серед них опинилася і компанія "Паріматч". У Parimatch вважають введені санкції РНБО спланованою кампанією СБУ проти ТОВ "Паріматч", колективу та бренду Parimatch.

biz.liga.net

Теги: Parimatch ,париматч,Паріматч, БЕБ, Бюро економічної безпеки
ПРЯМИЙ ЕФІР