Сьогодні – у Римі, домовилися про зброю й ППО – звернення Президента України

Сьогодні – у Римі, домовилися про зброю й ППО – звернення Президента України
40373 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні – у Римі. Як завжди з такими візитами, є результат. Сьогодні ми стали міцнішими.

Зустрівся з Президентом Італії та Головою Ради міністрів – це політичний рівень зустрічей. Почув, що Італія продовжить підтримку України – настільки, наскільки потрібно, щоб нам вистояти й захистити своїх людей, свою територію.

Погоджуємо з Джорджею, пані Прем’єр-міністром, наші нові спільні оборонні кроки. Є хороші речі, які зробимо разом для захисту неба. Є хороші речі, які зробимо разом для захисту на землі. Домовилися про зброю та ППО. Як Джорджа правильно сказала, коли ми в Україні захищаємо свободу й наше життя від російських бомб і ракет, від терору, ми віддаляємо війну від решти Європи.

Сьогодні російські вбивці забрали життя ще однієї української дитини – дівчини, їй не було й 16 років. Її звали Надія… Загинув також чоловік, 64 роки йому було. Просто звичайні люди зі звичайного міста Костянтинівка на Донбасі… Мої співчуття їхнім рідним і близьким!

Це був російський удар реактивної артилерії. Просто по вулицях – по будинках, магазинах, по аптеці й складу. Так воює Росія. Артилерією проти звичайних вулиць, проти будь-яких людей – дітей чи дорослих, чоловіків чи жінок. І це можна зупинити лише сильною зброєю, якою наші воїни можуть вигнати зло агресії. Вигнати, щоб Кремль не зміг поширити агресію й на інші народи Європи.

Сьогодні я мав честь особисто подякувати Риму, усій Італії, пані Мелоні та кожному й кожній в італійському політичному класі, хто чесно відповідає на наявну загрозу всьому нашому європейському способу життя.

Зустрівся з Папою Римським Франциском, і це була розмова, яка справді може вплинути на історію, справді може допомогти зупинити зло агресії.

Я розказав про злочини, які скоїли російські окупанти проти наших людей, про депортацію українських дітей. Невідома навіть точна кількість, скількох дітей Росія вкрала з України й ховає від рідних, від України десь там на чужині. Попросив Його Святість допомогти повернути наших дітей додому, в Україну.

Розказав і про інші пункти нашої формули миру, окрім повернення всіх депортованих і полонених. І вірю, що воля та щирість Його Святості можуть наблизити реалізацію нашої формули миру, можуть наблизити справедливий, чесний мир.

Увечері звідси, з Рима, я говорив із Президентом Південно-Африканської Республіки. Говорив про формулу миру, про справедливість, про те, що наш світ має бути обʼєднаний правилами міжнародного права. Кожен, хто допомагатиме агресору зброєю, буде співучасником з усіма наслідками. Закликав пана Президента долучитися разом з іншими країнами світу, всіх континентів, Африки до спільної роботи для реалізації нашої формули миру.

До речі, Італія сьогодні абсолютно чітко підтримала всі пункти української формули миру. Я дякую вам за це.

Є сьогодні й Спільна декларація з Італією. Всі важливі речі: Євросоюз – Італія підтримала початок переговорів у 23-му році, правильні та вчасні сигнали щодо НАТО.

І ще одне. Особливо я вдячний усім тим людям, які були на вулицях Рима з нашими українськими прапорами, які зустрічали українську делегацію з відкритим серцем і щирою доброю емоцією... Італія завжди має бути на боці добра, щоб добро залишалося у Європі!

Viva Italia!

Слава нашим воїнам!

Дякую нашим Повітряним силам і всім бійцям ППО інших видів і родів військ!

Слава Україні!

Джерело

Теги: Рим,ППО,Володимир Зеленський,Зеленський, Володимир Олександрович Зеленський,Володимир Зеленський Вікіпедія,Зеленський Вікіпедія,Президент Зеленський ,Президент Володимир Зеленський ,Президент ,Президент України Володимир Зеленський ,Президент України Зеленський ,Президент України ,Україна,звернення Президента України Володимира Зеленського ,звернення Президента України Зеленського ,звернення Президента Володимира Зеленського ,звернення Президента Зеленського ,звернення Президента України ,звернення Президента ,Зброя,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії,Війна проти рф, Війна проти України, Війна Росії проти України,Євросоюз ,НАТО
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР