Держпродспоживслужба – корупційна клоака України (rectum)

Держпродспоживслужба – корупційна клоака України (rectum)
351841 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого тижня медіапростір майорів повідомленнями про численні корупційні скандали фігурантами яких були посадовці Держпродспоживслужби.  

Так у Харкові Служба безпеки ліквідувала корупційну схему у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області. Учасники оборудки систематично вимагали гроші з представників українських компаній, які експортують вітчизняну агропродукцію.

В Запоріжжі  керманичі місцевої Держпродспоживслужби оцінюють в $500 за кожну вантажівку з товаром: саме таку суму неофіційної "винагороди", запорізькі підприємці мають заплатити за дозвільні документи для експорту продукції.

В Горішніх Плавнях знову підприємці та громада регіону закликає з бігбордів припинити ганьбити місто і країну начальника Кременчуцького міськрайуправління Держпродспоживслужби Володимира Барчука.

Останею краплею стало побиття на робочому місці в.о. заступником начальника  Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Першин Юрієм Едуардовичем матері військовослужбовця ЗСУ.  Причиною конфлікту стало незгода начальника відділу карантину рослин виконувати злочинні  накази керівництва при проведені  заходів державного нагляду контролю на об’єктах критичної інфраструктури. 

З метою уникнення відповідальності посадові особи ГУ ДПСС в Полтавській області порушили проти потерпілої дисциплінарне провадження, зрозуміло що наступним кроком буде звільнення останньої з займаної посади. Дивна і не зрозуміла ситуація складається в державному органі, Головне управління Держпродспоживслужба в Полтавській області, який очолюють Аранчій Яніна Сергіївна та Першин Юрій Едуардович. Після нашумілої на інтернет ресурсі статті, «Службовий аб’юз: на Полтавщині начальнику Держпродспоживслужби закидають побиття підлеглої – що відомо», провели нараду з спеціалістами фітосанітарного напрямку, де ряду керівників управління також  оголошено про відкриття дисциплінарних проваджень. Підставою, для яких зі слів Аранчій Яніни Сергіївни стало, недотримання «Алгоритму видачі фітосанітарних сертифікатів на зернові культури, призначені до експорту». Що саме, не подобається Аранчій Яніні та її заступнику Першину Юрію – дуже швидке опрацювання запиту власника вантажу, швидка видача лабораторної експертизи, а отже і видача фітосанітарного сертифікату та не правильна, або не повна відеофіксація заходів для передачі їх в подальшому російським кураторам, це питання до правоохоронних органів.

        Згідно додатку 2 постанови КМУ від 15.11.2019р. №1177 та на підставі заяви власника вантажу. Відповідно до постанови КМУ від 28.12.2011р. №1348 оформляється рахунок на плату за фітосанітарні процедури, проводиться огляд вантажу відповідно до постанови КМУ від 15.11.2019р. №1177 і Наказу Мінагрополітики №343 від 22.02.2021р. і потім здійснюється видача фітосанітарного сертифікату. Всі ці дії проводяться в термін 5 робочих днів (протягом 24 годин з моменту завантаження транспортного засобу).

Маємо корупційну складову, яка  необхідна керівництву Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Керівники служби, вимагають від працівників фітосанітарного відділу, затягувати видачу фітосанітарних сертифікатів, шляхом тривалого лабораторного дослідження, встановлення в зразках зерна не відповідностей , перебуваючи в залежності від наявних обставин власник, який несе втрати за простій повинен йти до керівництва служби і домовлятись.

Обов’язковою   вимогою керівництва Головного управління стала усна вказівка, що всі спеціалісти фітосанітарного напрямку, повинні проводити свої дії лише під відеофіксацію на камери що їм видаються. 

         Згідно пункту 8 статті 4 ЗУ «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» - органи державного нагляду (контролю) та суб’єкти господарювання мають право фіксувати процес здійснення планового або позапланового заходу чи кожну окрему дію засобами аудіо- та відеотехніки не перешкоджаючи здійсненню такого заходу. Підкреслимо має право, а не обов’язок. Вимогу проводити відеофіксацію оформити наказом, або розпорядженням керівництво в особі Аранчій Я.С. і Першина Ю.Е. відмовилось., проведення відеофіксацію, Аранчій і Першин пояснюють тим, що вони будуть здійснювати контроль, того де бувають і що бачать інспектори.

Згідно постанови КМУ від 15.11.2019р. №1177 і Наказу Мінагрополітики №343 від 22.02.2021р. державним фітосанітарним інспектором здійснюється огляд об’єктів регулювання, відбір зразків на лабораторну експертизу та інспектування транспортного засобу.  Державний  інспектор оглядаючи вагони, в які завантажено зерно на залізничних станція, при цьому здійснюючи відеофіксацію залізничних колій та розв’язок, рухомий склад вагонів та цистерни з паливно – мастильними матеріалами , а головне  військової техніки. Також, інспектори відвідують зерносховища, які є стратегічними об’єктами критично важливої інфраструктури  держави. Під час перевірки стану посівів на полях, фітосанітарні інспектори також проводять відеофікусацію, а разом з тим – окопи, дзоти та інші оборонні споруди.  Не зрозуміло, навіщо проводити відеофіксацію у військовий час стратегічних об’єктів, в країні заборонено використання автомобільних відео реєстраторів, і це в час коли ворог максимально намагається знищити інфраструктуру в державі. Є  підстави вважати що можливо, це і є основною цілю керівників Аранчій і Першина. За усною вказівкою останніх контроль виконання даного розпорядження покладено на  Климась Івана Івановича (Полтавський район), Барчук Володимир Олексійович (Кременчуцький район), Шніт Юрій Георгієвич (Лубенський, Миргородський район) Загальний нагляд покладено на «смотрящего» за Управлінням фітосанітарної безпеки Симоненко Сергія Івановича.  

Дані особи відповідають за повноту надходжень відзнятих та зібраних відеофайлів до керівників Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Аранчій Яніни Сергіївни та Першина Юрія Едуардовича.

Подальша доля даних відеоматеріалів невідома, виключити що дана інформація не є предметом інтересу спецслужб російської федерації не можливо.

Але є незаперечний факт фінансового зростання у цих посадовців які не підтверджені задекларованими надходженнями, коли ми усі донатимо на армію вони купляють автомобілі преміум класу, оформлюючи їх на близьких осіб чи маскуючи свою власність  іншими способи.  Джерела надходження в період військової агресії значних коштів не відома, а тому постають великі питання у їх легальному походженні.

Климась Іван Іванович начальник управління безпечності харчових продуктів Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

BI3300EA

Модель: LAND CRUISER PRADO VIN-код: JTEBR3FJ00K287372 Вартість авто 50000 дол.

Барчук Володимир Олексійович начальник Кременчуцького районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

KA9006IO

Модель: LAND CRUISER 200 VIN-код: JTMCV02J804222444 Вартість авто 60000 дол.

Першин Юрій Едуардович в.о. заступника  Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Два автомобілі за пів року.            

AA1619HE

Модель: TOYOTA LAND CRUISER 120

BI7489HP

Модель: NISSAN  QASHQAI

VIN-код: SJNFDAJ11U1626169

Симоненко Сергій Іванович - Управління організаційно-господарського забезпечення,  відділ організаційного забезпечення, провідний інспектор. Є  так званим «смотрящим» за Управлінням фітосанітарної безпеки фактично здійснює керіництво за роботою вказаного управління.

BI6535HM

Модель: CADILLAC ESCALADE

VIN-код: 1GYFK63888R200215 

Окрім того є  власником автомобіля Мерседес Гелендваген (Mercedes-Benz G-Class)

Шніт Юрій Георгієвич начальник Лубенського районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. За останній рік придбав кілька об’єктів нерухомості в м. Лубни та Миргород які були за реєстровані на близьких осіб. На даний час проводяться ремонтні роботи де обладнуються місця громадського харчування  ресторанного типу. 

Аранчій Яніна Сергіївна Начальник Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області в порушення чинного законодавства на початку року перебувала за кордоном з метою придбання нерухомості в Чехії та Германії.

Що маємо з реакцією керівництва Держпродспоживслужби України на заявлені факти? Як звично нічого. На фото пан в патріотичному вбрані: заступник Голови ДПСС України Сергій Захарін проводить нараду декларуючи гасло «будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції». А по факту проігнорував вимогу Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова розібратися в ситуації, що склалася в Головному управлінні Держпродспоживслужба в Полтавській області, не знайшовши підстав для проведення перевірки наведених фактів з приводу побиття працівника на робочому місці.

Що б там не було, але на сьогодні будь якої реакції на свавілля посадовців Держпродспоживслужби у державних органах відсутня. А тому ми звертаємося з відкритим листом до бійців Бригади спеціального призначення «Азов», Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор,  24-й окремого штурмового батальйону «Айдар» та ряду інших військових підрозділів з проханням встановити справедливість та захистити маму  військовослужбовця в час коли її син захищає Україну від російської напасті. Візит ввічливості не забариться до   заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергія Захаріна та в.о. заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужба в Полтавській області Юрія Першина. Цікаво буде подивитися репортаж на шпальтах мережі YouTube з вибаченнями та поясненням своєї ганебної поведінки, можливо і совість проявиться та бажання не відсиджуватися в теплих кабінетах воюючи з жінками, а боронити рідну землю.

Теги: Володимир Барчук,Держпродспоживслужба Запорізької області,Держпродспоживслужба ,Першин Юрій,Головне Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області,ГУ ДПСС в Полтавській області,Аранчій Яніна Сергіївна,Климась Іван Іванович,Барчук Володимир Олексійович,Першин Юрій Едуардович,Симоненко Сергій Іванович,Шніт Юрій Георгієвич,Сергій Захарін
ПРЯМИЙ ЕФІР