Пригожин хотів здати позиції росії в обмін на відступ ЗСУ з Бахмута

Пригожин хотів здати позиції росії в обмін на відступ ЗСУ з Бахмута
332752 ПЕРЕГЛЯДІВ

Власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин готовий був "злити" позиції зс рф в обмін на вихід Збройних сил України з Бахмута Донецької області.

Про це стало відомо з витоку документів Пентагону, пише The Washington Post.

"Пригожин заявив, що якщо українське командування виведе своїх військових з району Бахмута, він передасть Києву інформацію про позиції російських військ, які Україна може використовувати для наступу. Пригожин передав пропозицію своїм контактам в Управлінні військової розвідки України, з якими він підтримував таємний зв’язок під час війни", - йдеться у повідомленні.

Відповідний документ знайшли у груповому чаті на платформі Discord. Невідомо, про які саме позиції говорив Пригожин, зауважили журналісти.

Двоє українських чиновників підтвердили, що декілька разів Пригожин спілкувався з Головним управлінням розвідки МО України. Він неодноразово пропонував їм вивести бійців з Бахмута в обмін на "злиті" позиції, але Київ відхиляв пропозиції, оскільки власнику ПВК "Вагнер" довіри немає.

У інтерв'ю The Washington Post президент України Володимир Зеленський не підтвердив інформацію, що українська розвідка мала контакти з Євгеном Пригожиним.

Нагадаємо, 5 травня Андрій Черняк, представник ГУР МОУ, пояснив, що насправді мав на увазі Пригожин, публікуючи "істеричне" відео про вихід з Бахмута.

stopcor.org

Теги: пригожин, війна в Україні,Євген Пригожин,Бахмут
ПРЯМИЙ ЕФІР