Долетять до Кремля: Британці передадуть українцям безпілотники з радіусом дії понад 200 км

Долетять до Кремля: Британці передадуть українцям безпілотники з радіусом дії понад 200 км
353703 ПЕРЕГЛЯДІВ

Велика Британія надішле Україні сотні нових ударних безпілотників дальнього радіусу дії.

Про це йдеться в заяві британського уряду на тлі перемовин Володимира Зеленського і Ріші Сунака, передає видання Reuters.

Модель безпілотників не уточняється, в заяві лише наголосили, що йдеться про "сотні нових ударних безпілотників з дальністю польоту понад 200 км".

"Сьогодні прем'єр-міністр підтвердить подальше надання Великою Британією сотень ракет протиповітряної оборони та нових безпілотних авіаційних систем, включаючи сотні нових ударних безпілотників дальнього радіусу дії з дальністю польоту понад 200 км", – йдеться в заяві уряду.

За словами британських урядовців, все це буде доставлено протягом найближчих місяців, оскільки Україна готується посилити свій опір російському вторгненню, що триває.

Нагадаємо, минулого тижня Британія стала першою країною, яка почала постачати Україні крилаті ракети великої дальності. За минулий рік британці допомогли військовою допомогою Україні на суму 2,3 мільярда фунтів (2,9 мільярди доларів). Таку ж допомогу Великобританія пообіцяла виділити і у 2023-тому році. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у понеділок, 15 травня, перебуває з візитом у британській столиці Лондоні. Це вже другий візит українського президента до Англії від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. 

stopcor.org

Теги: Велика Британія, Україна, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР