Благодійна акція «Українським дітям – українську книгу» в Одесі

Благодійна акція «Українським дітям – українську книгу» в Одесі
287709 ПЕРЕГЛЯДІВ

18 травня 2023 року за участю Одеського міського голови Геннадія Труханова, першого заступника голови Держкомтелерадіо Богдана Червака, організаторів благодійної акції «Українським дітям – українську книгу», директора Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції ОМР Івана Лептуги та в.о. директора КУ «ЦМБС для дітей» Юрія Горбатенка на базі КУ «Централізована міська бібліотечна система для дітей» відбудеться прес-конференція, щодо заміни російської літератури в дитячих бібліотеках м. Одеси.

Захід проходитиме за адресою: м. Одеса, вул. Посмітного, 33 (Бібліотека-філія №21).

Початок о 15:00 год.

Благодійна акція реалізується за ініціативи Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики України за сприяння благодійного фонду «Здоров‘я майбутнього».

До акції долучилися вітчизняні видавці зі всієї України. Більш чим за рік діяльності акції розвезено понад 600 тис. української літератури в регіони України та за її межі. Її метою є безкоштовне забезпечення дітей вимушених переселенців українськими підручниками, навчальними посібниками та художньою літературою, щоб кожна дитина мала змогу навчатися та культурно збагачуватися з українською книгою.

Вже понад 7 тис. книг дитячої та художньої літератури привезено для дитячих бібліотек Одеси із запланованих 18 тис. Під час зустрічі представники ОВА, благодійної акції, Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції ОМР та дитячої бібліотечної системи обговорять потреби бібліотечних фондів а також інші проблеми, щодо популяризації читання серед населення.

До участі запрошуються представники медіа.

Контактна особа: Наталія Бовтрук, 098-526-56-45.

Джерело: Державний комітет телебачення і радіомовлення України

Теги: Благодійна акція,Українським дітям – українську книгу,Наталія Бовтрук,діти
ПРЯМИЙ ЕФІР