Ви шоковані розміром хабаря Голові Верховного Суду Князеву у 2.7 мільйона договорів? Насправді то дрібничка

Ви шоковані розміром хабаря Голові Верховного Суду Князеву у 2.7 мільйона договорів? Насправді то дрібничка
56250 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наприклад, обсяг щомісячних хабарів для податківців та правоохоронців, на ринку нелегального виробництва спирту, складає приблизно 4 млн.$ На місяць!

Ну і як з такими цифрами вести боротьбу з виробництвом нелегального алкоголю? А ніяк.

Саме тому спроба фінансового комітету Парламенту нарізати завдань податковій та правоохоронцям по ліквідації виробництв тіньового спирту вже перетворюється на профанацію.

І депутати тут зовсім не винні, винні ці самі 4 млн. $ від яких податківці та силовики мають добровільно відмовитись. (вже смішно).

Ще трошки цифр для розуміння масштабу проблеми.

Середній обсяг виробництва тіньового спирту складає 150 - 200 млн. літрів в рік.

Дохід виробників який йде повз оподаткування складає приблизно 940 млн. грн. на місяць.

Офіційні (легальні) виробники горілки використовують тіньовий спирт для виробництва неоподаткованої продукції на 1.2 – 1.5 млрд. грн. в місяць.

Вражає?

А тепер про саботаж перевірок з боку податкової. За наявною інформацією з правоохоронних джерел, як до, так і після рішення комітету Парламенту від 8 травня, провести податковою перевірки виробників спирту перетворюються на профанацію.

Формально щось перевіряємо, щось навіть знаходимо, але на обсяги виробництва це не впливає.

Доречі, виробників у Львівській області, які входять в легендарний «львівський спиртовий кластер» податківці взагалі не перевіряються.

 

«Львівський кластер» контролює спиртові заводи Лопатин, Суходоли, Рава-Руська, Гуральня Бруницьких та окрім виробництва саме ця «група» розподіляє спиртові квоти на ринку та визначає які легальні підприємства скільки нелегального спирту можуть використовувати.

Спиртова монополія у всій красі.

Як запевняють джерела, акцизний департамент ДПС, а особливо його львівський філіал повністю контролюється представниками зазначеної групи, а особливо після кадрової ротації податківців через викриття НАБУ збору 1.5% за розблокування податкових накладних.

Підтвердженням цього може бути переведення заступника директора департаменту контролю за підакцизними товарами Івана Левкіна до Головного управління ДПС в Львівській області на посаду начальника управління податкового аудита для посилення комунікації між тіньовими виробниками підакцизних товарів та керівництвом податкової в Києві. Саме він відповідає за перевірки та організацію їх «правильним» чином.

Про Левкіна, його призначення, та причетність до «львівської групи впливу» писали ще напередодні війни. Почитайте, там цікаво. Він навіть на митниці встиг попрацювати.

Також, екс-керівник департаменту контролю за підакцизними товарами ДПС, Олександр Ярмоленко, який був відповідальний саме за контролю ринку тютюну, алкоголю та палива, був дивним чином тихо відправлений у відставку ще 1 березня.

Про результати роботи Ярмоленка свідчить зростання у 2022 обсягу нелегального ринку тютюну до 20% та втрати бюджету на ньому 22 млрд.. Можливо за це і зняли. Тихо та непомітно.

Але, як запевняють мене, Ярмоленко залишив після себе команду з надійних та «правильних» людей. Мова про керівників управлінь та відділів в департаменті Чигарських Андрія та Пехника Максима. Фактично вони сьогодні і контролюють роботу акцизного департаменту, тісно співпрацюють з «Львівськими» та намагаються бути лояльними до ввіреної їм стратегічно-корупційної галузі акцизного напрямку.

Цікаво що на рівні керівництва ДПС тема роботи акцизного департаменту підпорядкована в.о. Заступника Голови ДПС Євгену Сокуру який хоч і проявляє публічну активність по акцизам виступаючи на Комітеті Парламенту та ТСК, на практиці чомусь не помічає певного саботажу.

Але подивимось на остаточні результати перевірок та як кажуть «звіримо годинник» з реальним станом справ.

Чи здатні наші податківці, а з ними і правоохоронці відмовитись від 4 млн.$ щомісячної корупційної ренти в інтересах держави. Питання поки риторичне.

Плинский

Джерело

Теги: хабар,Голова Верховного Суду Князев,Голова Верховного Суду Всеволод Князев,Голова Верховного Суду ,Верховний Суд Всеволод Князев,Верховний Суд Князев,Верховний Суд , Верховний Суд України,Україна,Государственная налоговая служба (ГНС), Ярмоленко Александр, НАБУ, Сокур Евгений, Україна, Украина, Контрабанда, Взятка, хабар, Корупція,Государственная налоговая служба ,Государственная налоговая служба Украины ,ГНС,ДПС в Львівській області,ДПС ,Львівська область,Львів
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР