Допомогла ухилитися від сплати понад 70 млн гривень податків: на Дніпропетровщині судитимуть службовицю ДФС

Допомогла ухилитися від сплати понад 70 млн гривень податків: на Дніпропетровщині судитимуть службовицю ДФС
351343 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо колишньої головної державного ревізора-інспекторки одного з відділів Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області, яка допомогла комбінату ухилитися від сплати понад 70 млн гривень податків.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Встановлено, що перевіряючи місцевий гірничо-збагачувальний комбінат, посадовиця не відобразила у своєму звіті інформацію про те, що підприємство має сплатити до бюджету понад 70 млн гривень екологічного податку. Це дозволило комбінату не сплатити до бюджету мільйони гривень", – йдеться у повідомленні.

Водночас комбінат визнав несплату екологічного податку і вже відшкодував до бюджету понад 36 млн гривень.

Колишня податківиця обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, 16 травня стало відомо, що Державне бюро розслідувань викрило групу правоохоронців, які вимагали у фігурантів кримінальних проваджень гроші за проведення "правильних" експертиз, щоб не притягувати їх до кримінальної відповідальності.

Встановлено, що група правоохоронців вимагала у директора приватного підприємства, якого підозрюють у розкраданні бюджетних коштів під час будівництва школи, 70 тисяч доларів за проведення "правильної" будівельно-технічної експертизи. Результати цієї експертизи могли б стати підставою для закриття кримінального провадження.

stopcor.org

Теги: ДФС у Дніпропетровській області, податки
ПРЯМИЙ ЕФІР