Воїни ЗСУ за останню добу знищили російський ударний вертоліт Ка-52 вартістю 16 млн доларів, – Генштаб

Воїни ЗСУ за останню добу знищили російський ударний вертоліт Ка-52 вартістю 16 млн доларів, – Генштаб
55464 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 24 лютого Збройні Сили України знищили вже з десяток новітніх Ка-52 армії рф.

Про ліквідацію ще одного повідомили 24 травня у Генштабі ЗСУ. Крім того, українські пілоти, ракетники та артилеристи завдали низки потужних ударів по позиціях росіян. Авіація Сил оборони 15 разів вгатила по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян, із яких три – по зенітно-ракетних комплексах.

Також 23 травня українські військові знищили чотири ударних БпЛА типу Shahed та один розвідувальний дрон типу Zala.

До слова, російська пропаганда створила навколо ударного вертольота Ка-52 "Алігатор" один з найбільших своїх міфів. Про нього розповідали, як про найновішу та найефективнішу машину в арсеналі армії рф. Мовляв, саме у цій машині об’єдналась виключна маневровість, високоточна зброя та безпрецедентний для вертольота рівень бронювання. Але, як це відбулось і з іншою російською технікою, реальність виявилась далекою від пропагандистських історій про "аналоговнети".

Сам Ка-52 – це розвідувально-ударний гелікоптер розробки російського ОКБ "Камов" і розвиток радянського Ка-50. Випробування гелікоптера завершилися 2011 року і борт прийняли на озброєння російських військових.

Льотні характеристики гелікоптера дозволяють розвивати швидкість до 300 км/год і досягати статичної стелі 4000 м. Екіпаж машини скаладається з 2 осіб. Чи катапультувалися пілоти на цей раз, невідомо, також Генштаб не повідомили на якому конкретно відрізку фронту сталося збиття Ка-52.

Джерело

Теги: Збройні Сили України,Збройні Сили ,ЗСУ,ЗС України,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії,Війна проти рф, Війна проти України,Війна , Російська агресія , Російська Федерація,РФ,агресія,Україна,Росія,армія рф,Ка-52 ,армія,російський ударний вертоліт Ка-52,ударний вертоліт Ка-52,російський ударний вертоліт ,вертоліт Ка-52,ударний вертоліт ,вертоліт ,Генштаб ЗСУ,Генштаб Збройних сил,Генштаб Збройних сил України, Генштаб України,Генштаб ,Генеральний штаб ЗСУ,Генеральний штаб Збройних Сил ,Генеральний штаб Збройних Сил України, Генеральний штаб України,Генеральний штаб ,Shahed ,БПЛА,розвідувальний дрон типу Zala,розвідувальний дрон ,дрон типу Zala,Zala,Ка-52 "Алігатор",Ка-52 Алігатор,Алігатор,Ка-50,ОКБ "Камов",ОКБ Камов,Камов,Воїни ЗСУ,Воїни
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР