#МиколаївНеМовчить: Миколаївська юстиція запрошує долучитися до флешмобу #разомпротибулінгу

#МиколаївНеМовчить: Миколаївська юстиція запрошує долучитися  до флешмобу #разомпротибулінгу
30028 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього тижня стартує Всеукраїнський тиждень протидії булінгу, протягом якого по всій країні відбудуться різноманітні активності зі школярами, батьками та педагогами. Головна мета – формування нульової толерантності до цього явища в суспільстві та роз’яснення механізмів реагування на випадки булінгу та захисту постраждалих. В Миколаївській юстиції запропонували долучитися до флешмобу у соціальних мережах. Про це повідомили в Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області.

За словами очільника відомства Романа Возняка, булінг – це не просто термін, з цим негативним явищем стикалась практично кожна людина. Хтось був лише спостерігачем, хтось був жертвою цькування однокласників, а хтось і сам булив однолітків.

«Однією з ключових на шляху запобігання булінгу – є проблема замовчування. Вважається, що розповісти про цькування це, так би мовити, «здати» однокласника. Але це не правильне твердження, адже булінг – це не жарти, це серйозне правопорушення, за яке булер має нести відповідальність», - відзначив очільник регіонального управління юстиції.

Для того щоб долучитися до флешмобу необхідно розмістити у соціальних мережах Facebook та Instagram відео або ж фото з хештегом #разомпротибулінгу та #МиколаївНеМовчить, в якому розповісти історією з життя або поділитися власними думками на тему булінгу. Як зазначають у відомстві, флешмоб має допомогти дітям зрозуміти, що вони не є одинокими і що звертатися по допомогу не соромно.

Нагадаємо, що 19 січня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)». Серед нововведень - адміністративні покарання за цькування, відповідальність за приховування фактів булінгу та обов’язок освітніх закладів затверджувати план заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу. Зауважимо, що за цькування в школі, вчинене дітьми до 16-ти років, відповідатимуть батьки або опікуни. За приховування булінгу — адміністрація навчального закладу.

ПРЯМИЙ ЕФІР